Blixen på Scenen

SÆRUDSTILLING: Blixenkjoler udstilles for første gang

kalender 079

Karen Blixen Museet udstiller for første gang originale Blixenkjoler. Museet har i samarbejde med scenograf Stine Martinsen skabt udstillingen ”Blixen på Scenen.” Særudstillingen sætter fokus på forfatterindens selviscenesættelse og teatrets gengivelse af Blixens ”masker”.

Udstillingen åbner torsdag den 17. september

Karen Blixen kunne være yderst teatralsk i sin påklædning og hele sin fremtoning. Forklædning og forvandling var et træk, som både gik igen i hendes liv og kunst.
I Blixens univers skjuler masken ikke nødvendigvis vores sande identitet, snarere gør den os klogere på personen bag masken. Blixens garderobe er et klart udtryk for en sikker stilsans og en kærkommen maske, der kan illustrere præcist dét, Blixen ønsker.

Originale Blixenkjoler
Karen Blixen Museet har modtaget to originale Blixenkjoler, Blixens egen kimono, samt faderen Wilhelm Dinesens indianerskjorte, som han modtog i Wisconsin ca. 1880.
Beklædningsgenstande, som udstilles for første gang, viser et vidt spænd fra det feminine til det maskuline, skrøbeligheden og styrken som Karen Blixens personlighed rummede.

Spejlende scenografi
Blixens genkendelige stil har skabt inspiration hos modeskabere verden over og er i flere omgange blevet fortolket på teatret.
Den Reumertnominerede forestilling ”Om Baronessen” blev opført på Folketeateret i 2012, hvor Karen Lise Mynster spillede Karen Blixen. Kostumerne som hun bar indgår i udstillingen.
Det flydende Teater viste i 2012 forestillingen ”Pagten” hvor Lars Junggreen spillede Blixen, og kostumer fra denne anmelderroste forestilling indgår også i den teatralsk scenograferede udstilling.

KULTURARVENS EPICENTER

Tirsdag den 15. september kl. 16

Museumsdirektør Catherine Lefebvre og professor og medlem af Det Danske Akademi Per Øhrgaard drøfter, hvorfor og hvordan Rungstedlund er et epicenter for kultur, litteratur og dansk kulturarv.

123Rungstedlund kan betragtes som et sandt epicenter for kultur, litteratur og dansk kulturarv. Længe inden Karen Blixen fødtes her, i 1885, var det et sted, som mange betydningsfulde forfattere havde besøgt – Johannes Ewald havde endda ophold i flere år på Rungstedlund.

Karen Blixen sørgede selv for, at Det Danske Akademi fik hjemsted på Rungstedlund, og Akademiet mødes fortsat på Rungstedlund og viderefører diskussionerne om litteratur og sprog. Kulturarven og diskussionen om den er nærmeste indlejret i dette vigtige sted.

Pris 75 kr. Køb billet på Billetto.dk her

GD Festival 2015 Logo 06

Kommentarer slået fra

Omvisninger på fransk, engelsk, tysk og italiensk i september

IMG_1653I samarbejde med Golden Days byder Karen Blixen Museet på følgende omvisninger. Hver omvisning varer 30 minutter og er inkluderet i entréen på 75 kr.

Engelsk omvisning lørdag 19. september kl. 15:30 og 16:00

Fransk omvisning lørdag 19. september kl. 10:00 og 10:30

Tysk omvisning lørdag 19. september kl. 12:45 og 13:15

Italiensk omvisning lørdag 19. september kl. 14:00 og 14:30

Engelsk omvisning søndag 20. september kl. 10:00, 10:30, 12:45 og 13:15

Tysk omvisning søndag 20. september kl. 14:00 og 14:30

Italiensk omvisning søndag 20. september kl. 15:30 og 16:00
GD Festival 2015 Logo 06

Kommentarer slået fra

DONATIONER

Karen Blixen Museet modtager meget gerne donationer på min. 200 kr. Indbetaling kan ske i museumsbutikken eller online her

Tusind tak for jeres støtte som vi værdsætter højt.

Kommentarer slået fra

Blomsterdemonstration

BLOMSTER DEMONSTRATION

2014-05-12 03.02.43

“Til den skønneste af alle op ad blomsterhavet dukker, og på stilken, dug- og duftrig, den fuldkomne rose vugger.”Uddrag af digt skrevet af Karen Blixen, da hun var 18 år gammel.

Det er en populær og genkommende tradition, at museets blomsterdekoratør Helen Olsen om sommeren inviterer indenfor i museets normalt lukkede skærehave, der på denne tid er som til et lille paradis. I haven plukkes blomsterne til museets mange buketter skabt i Karen Blixens ånd.

Efterfølgende går turen indenfor i Karen Blixens gamle køkken, hvor Helen Olsen vil demonstrere og give fif til, hvordan man derhjemme selv kan skabe smukke og anderledes buketter.

Billetten inkluderer en lille forfriskning. Bemærk der er begrænset plads (max. 12).

arrangementet foregår søndag den 16. august kl. 16-18. Tilmelding her:

https://billetto.dk/da/blomsterinspiration-paa-blixen-museet

Udgivet i Events | Kommentarer slået fra

SÆRUDSTILLING DIN TANNE – NYE BREVE FRA AFRIKA

dintanne_logo

For 100 år siden rejste Karen Blixen ud på sit livs rejse til Afrika. Derfor og i anledningen af en ny udgivelse af Blixens breve fra Afrika, hvoraf halvdelen af materialet ikke tidligere er udgivet, vises særudstillingen Din Tanne – nye breve fra Afrika. Udstillingen består af et udvalg af Karen Blixens originale breve men også nyligt fundne breve til Karen Blixen fra blandt andre Denys Finch Hatton og Bror Blixen. Endvidere vises en række ikke tidligere viste objekter som f.eks. Karen Blixens originale rejsekuffert.

De nye breve giver et mindre mondænt billede af Afrika-tiden præget af hårdt arbejde men også stor kærlighed til Afrika og viser, hvordan konturen af et kommende forfatterskab tager form. “Jeg tror, man må opleve noget, førend man kan samle sin personlighed i nogen slags Kunst.” Sådan skriver Karen Blixen til sin moder Ingeborg Dinesen i 1917. Selvom Karen Blixen allerede som ung skriver og får publiceret digte og fortællinger i væsentlige tidsskrifter, så er tiden i Afrika, det stof, hun for alvor skaber sine historier ud af. Brevene bliver samtidig det laboratorium, hvori hun kunne øve sig og eksperimentere.

Det koster alm. museum entré.

dintanne_pressefoto

Udstillingen er støttet af følgende fonde og samarbejdspartnere

dintanne_kredit-linjeFotos  af udstillingen, fotograf Kurt Rodahl Hoppe

_MG_4076

_MG_4105

 

_MG_4119

Udstillingsarkitekt: Mads Kjædegaard. Grafisk design Mette Secher. Udstillingen er kurateret af Anne Sofie Tiedemann Dal. Endvidere fra Karen Blixen Museet: Catherine Lefebvre og Anders Juhl.

 

zp8497586rq
Udgivet i Events | Kommentarer slået fra

Tidligere afholdte arrangementer

Sommerkursus: En båltale med forsinkelse….
”Jeg ved, i hvad Gæld jeg staar til de gamle Kvindesagskvinder i deres Grav. Naar jeg selv i mit Liv har kunnet studere, hvad jeg vilde og hvor jeg vilde, naar jeg har kunnet rejse alene Verden rundt, når jeg frit har kunnet få mine Ideer frem på Tryk, ja, naar jeg i Dag kan staa på en Talerstol, så skylder jeg disse Kvinder det, og det er få Mennesker, som jeg ærer og agter højere. Jeg ved, at de, for at opnaa saadanne Goder for ufødte Generationer af Kvinder, i deres eget Liv maatte gaa meget igennem, og give Afkald paa endnu mere, at de maatte døje Forargelse og Latterliggørelse, og at de uafladeligt maatte kæmpe mod Fordom og Mistro. (Karen Blixen, Essays)

I tre dage sætter Karen Blixen Museet fokus på 100-året for kvinders valgret med afsæt i Karen Blixen og andre kvindelige forfattere. Foredragsholdere vil være: Jytte Nielsen, Marianne T. Stecher, Svend Skriver, Bo Hakon Jørgensen, Jens Andersen samt Mette Moestrup, som sammen med Naja Marie Aidt og Line Knutzon har skrevet fællesbogen Frit Flet, der på poetisk vis giver et forfriskende syn på feminisme i dag. Kurset koster 1350 kr. inkl. frokost – bestil plads på www.billetto.dk

Program sommerkursus 2015

Rungstedlundprisen 2015 tildeles forfatteren Tom Buk-Swienty

Tom Buk-SwientyTom Buk-Swienty har gennem de senere år beskæftiget sig indgående med Karen Blixens fader, Wilhelm Dinesen, og har udgivet to af i alt tre bind af familie-krøniken om Dinesen-slægten.

Tom Buk-Swienty er forfatter, journalist og historiker. I 2013 var Buk-Swienty aktuel med biografien Kaptajn Dinesen. Ild og Blod: en stor fortælling om aristokraten, forfatteren, jægeren og krigeren Wilhelm Dinesen, Karen Blixens far. Andet bind, Til døden os skiller, udkom i 2014, og tredje bind om sønnen Thomas Dinesen udkommer i 2015.
Begge bøger blev nogle af de mest sælgende danske biografier.
Inden Dinesen-eposset udkom, opnåede Tom Buk-Swienty stor bevågenhed med sine anmelderoste og prisbelønnede dokumentariske fortællinger om nederlaget i 1864, Slagtebænk Dybbøl, efterfulgt af Dommedag Als og 1864 i billeder. Bøgerne blev forlæg for DR’s TV-dramaserie 1864.

“Det er medrivende læsning … Så elementært spændende som nogen thriller.” Sådan skrev Weekendavisen om bøgerne om Kaptajn Dinesen. Rungstedlundprisen 2015 gives for den fremragende formidling af Wilhelm Dinesens liv og perspektiveringen i historisk lys.

Hendes Majestæt Dronningen, som er protektor for Karen Blixen Museet, vil være til stede ved prisuddelingen.

Prisen, som er på 50.000 kr., er stillet til rådighed af Hørsholm Kommune og uddeles 28. april 2015 på Rungstedlund – i umiddelbar nærhed af Karen Blixens fødselsdag den 17. april.

På foto ses Tom Buk-Swienty, fotograf: Morten Holtum, 2010.

Tusind og én nat – set fra oversætterens og journalistens side

Karen Blixen Museet inviterer i samarbejde med Politiken Plus til en aften med fokus på den store nye prisbelønnede oversættelse af Tusind og én Nat. Her vil oversætteren Ellen Wulff tale med journalist Pernille Bramming. Begge har stor erfaring med Tusind og én Nat og de formidler begge aspekter af den arabiske litterære kultur men på forskellige måder. Til arrangementet vil de selvfølgelig også komme ind på nutidens reception af Tusind og én Nat.

Fra højstemt til folkelig
I kølvandet på Det danske Akademis præmiering i november 2014 af Ellen Wulffs oversættelse af Tusind og én Nat synes det oplagt at sætte to specialister i scene. I sin motivering af præmieringen af værket siger Pia Tafdrup: ”Oversættelsen af Tusind og én nat er en kraftpræstation og forlaget Vandkunstens udgave et sjældent smukt bogværk. Når oversættelsen er så vellykket, skyldes det, at Ellen Wulff betjener sig af et greb, hvor hun både forholder sig præcist til originalen og giver sig selv mulighed for en poetisk udfoldelse, der er underfundig og legende med det resultat, at teksten fænger, bliver underholdende og lystfuld. Vi får den ægte vare, i og med at der ikke her – som i andre udgaver – er taget bornerte hensyn. Det overvældende ved oversættelsen er, at den spænder fra det højstemte til folkelig og jævn prosa, endda til det sjofle. ”

Karen Blixen var meget inspireret af den arabiske eventyrsamling Tusind og én Nat. Det er en rammefortælling med fortællersken Shahrazãd, der hver aften måtte fortælle en ny historie for sin mand den skinsyge kong Shahriyar. Shahrazãd sørger for at standse fortællingen præcis, når den var allermest spændende. Shahrazãd udsætter sådan hele tiden henrettelsen, og til sidst er hun blevet helt uundværlig for kongen. Ved netop at sammenligne sig med Shahrazãd betoner Karen Blixen, at også for hende er det at fortælle historier ensbetydende med at opretholde og forlænge sit liv. Fortællingen er med andre ord et spørgsmål om liv og død.

Ellen Wulff er en af Danmarks fremmeste oversættere fra arabisk og har modtaget en række priser. Hun er mag.art. og har foruden sit oversætterarbejde undervist på Universitetet.

Pernille Bramming er debatredaktør ved Weekendavisen, forfatter og ekspert i de arabiske lande og islam. Med en uddannelse som cand. mag. i samfundsfag og fransk fra RUC var Pernille fra 1991-1996 bosat i Kairo som Mellemøsten-korrespondent for Politiken. Pernille har rejst og rapporteret fra hele Mellemøsten, Afghanistan og Iran og bl.a. skrevet Hjemme i Kairo (2009), som er en personlig fortælling om at bo i Kairo, studere arabisk og blive gift ind i en egyptisk storfamilie.

Arrangementet foregår på Karen Blixen Museet, Rungsted Strandvej 111 torsdag den 26. marts kl. 19:30. Billetter 125 kr. (Polplus)

Den smukke nye udgave af Tusind og én Nat kan købes til særpris til arrangementet.

Arrangementet er støttet af: Kunstfonden_LOGO_small_JPG
Danica-Curcic_550x550_20000_550            

Fredag den 6. marts kl. 17. Skuespiller Danica Curcic læser Karen Blixens fortælling “Det drømmende barn” fra Vinter-eventyr. Karen Blixens Vinter-eventyr blev udgivet i 1942 under 2. Verdenskrig og har skæbne som gennemgående tema. Selve titlen er inspireret af William Shakespeares værk The Winter´s Tale.

“Det drømmende barn” er en fortælling om drømme, kærlighed og livet. Historien tager udgangspunkt i Karen Blixens filosofi om, at hvis man planter et ungt træ zbøjes, så sætter den frodig vækst af skud og blomster, men går snart ud. Det samme er tilfældet med det fattige forældreløse barn Jens, som bliver adopteret af et rigt ægtepar. I sin fantasi forestiller Jens sig, at han er et hjemvendt forsvundet barn. Han får hurtigt ændret stemningen i sit nye hjem og spinder alle ind i sine drømme. På en meget overraskende måde viser virkeligheden sig til sidst at overgå fantasien.
Danica Curcic har netop været aktuel i Det kongelige Teaters anmelderroste forestilling “Romeo og Julie” og en række andre film og teaterstykker.

Onsdag den 11. februar kl. 14 har museet omvisning i børnehøjde. Hør sjove historier og prøv safarilegen i dagligstuen, som Karen Blixen ofte legede med husholderskens søn Nils Carlsen. Lene Brandt, der er uddannet lærer og som til daglig arbejder i museets skoletjeneste, viser rundt. På omvisningen kommer vi rundt på hele museet og hører alle de gode og sjove historier, der knytter sig til Rungstedlund på en sådan at både børn og voksne får udbytte af omvisningen.  Omvisningen koster 100 kr. for voksne og er gratis for børn. Bemærk: Børn kun ifølge med voksne, som har ansvaret for dem.

Omvisning
Photo Kurt Rodahl Hoppe

FRIT FLET

Karen Blixen Museet inviterer i samarbejde med Politiken Plus til en aften med forfatterne Line Knutzon, Naja Marie Aidt og Mette Moestrup omkring deres værk “Frit Flet”, som af Statns Kunstfond er blevet udvalgt til en af de bedste bøger i 2014, i begrundelsen står der bl.a.:

’Det er en rørende, intelligent og humoristisk bog, der udforsker køn, frihed, krop, forbrugerisme og hvad det vil sige at være menneske. Midt i en tid præget af polariseret skyttegravskrig er det forfriskende, at spørgsmålet om hvad feminisme er stilles med ægte nysgerrighed.’

Onsdag 21. januar vil forfatterne Naja Marie Aidt, Mette Moestrup og Line Knutzon fortælle om arbejdet med bogen, om begrundelsen for overhovedet at kaste sig ud i projektet – og selvfølgelig om de liv og tanker, der er udgangspunktet for det hele. Arrangementet foregår på Karen Blixen Museet, Rungsted Strandvej 111. Billetter kan købes hos Politiken Plus her:

Tapas med vin kan bestilles inden arrangementet til 85 kr. på info@cafekarenblixen.dk og efter arrangementet sælges drinks til gode priser.

Særudstillingen SPØGELSESHESTENE

Hvad er en spøgelseshest?  Hvordan ser sådan en ud? Og kan man overhovedet se en spøgelseshest? På det gamle støvede staldloft fyldt med ting der ikke længere bruges, kan man – måske – finde svarene. Her – hvor man stadig kan dufte hestene og halmen, hvor man stadig kan føle sadlernes læder, hvor væggene er fyldt med malerier af heste og hvor sporene efter de smukke dyr er overalt – inviteres alle til at komme og gå på opdagelse og få opklaret om der findes spøgelsesheste i virkeligheden.

Hestegalleriet

SPØGELSESHESTENE er Karen Blixen Museets første udstilling for børn og voksne. Udstillingen er skabt med udgangspunkt i Karen Blixens sansemættede lille fortælling “Spøgelseshestene” fra 1950/55. I fortællingen møder vi den syge pige Nonny, hendes afdøde legekammerat Billy, hendes onkel Cédric, et børneværelsefyldt med legetøj og ensomhed, det tomme og støvede staldloft fyldt med gammelt seletøj, en forsvunden skat og spøgelsesheste. Onkel Cédric vil finde ud af, hvorfor Nonny er syg, og bevæger sig ind i barnets verden fyldt med ædelsten, heste og leg. Her bliver han tvunget til at tænke over, hvad der har værdi.

Hør kurator Naja Pedersen reflektere over dette:

Udstillingen er et interaktivt tableau, hvor man udover at se, dufte, og føle også kan opleve fortællingens forunderlige verden af seletøj, ædelsten, heste og fantasi – men kun hvis man bruger sin nysgerrighed og sine sanser.

Se hestegalleriet og læs mere om tegne konkurrencen, HVORDAN SER EN SPØGELSESHEST ud her:

Udstillingen er skabt af Naja Pedersen, Trine Asmussen og Karen Blixen Museet.

Naja-2.1-pasfoto lilleNaja Pedersen er uddannet cand. mag. i Moderne litteratur, litteraturformidling og kunsthistorie og forfatter til bøgerne Den Store Tommelfinger (Louisiana, 2008) og Vilhelm Bjerke Petersen og Elsa Thoresen. UDSMYKNINGER. Ved Volden 1939 (Dansk Financia 2012). Hun har mangeårig erfaring med skriftlig, mundtlig og visuel formidling af kunst, litteratur og kultur til med og for børn, blandt andet som leder af Louisianas Børnehus (1998-2004). I sit kunstformidlingsvirke er hun optaget af, hvordan kunst og litteratur kan stimulere fantasi, leg og virkelyst.

Trine Asmussen lille format

Trine Asmussen er billedkunstner, lysdesigner og folkeskolelærer. Hun er uddannet lysdesigner fra Statens Teaterskole 1994-1998, voksenunderviser fra Seminariet for Formgivning (2000-2001) samt lærer fra Holbæk seminarium (2003-2009) med linjefagene: dansk, billedkunst, håndarbejde og sløjd. I sit billedkunstneriske såvel som i sit undervisnings arbejde fokuserer hun på genbrugsmaterialer og taktilitet.

Udstillingen er støttet af Oticon Fonden, Toyota Fonden, Dansk Tennis Fond, Gerd og Otto Kierulffs Fond, Egetæpper, Sydbank, De Kongelige Stalde, Caran D´Ache, Tattersall, Pilgrim Smykker samt Hørsholm Kommune.

Tag familien med og fold jeres legelyst ud! Men vær opmærksom hvis du er overfølsom over for heste, hø eller halm. I udstillingen skal børn være ifølge med deres voksne, der har ansvaret for dem.

Entré til udstillingen koster 5 kr. for børn under 14 år. Almindelig museumsentre for alle andre er 60 kr.

Pressen skrev: “Den helt specielle og unikke opbygning af selve udstillingens idé, virker på en besynderlig måde dragende på den besøgende tilskuers nysgerrighed, – man får hele tiden nye og spændende oplevelser på turen gennem lokalerne på dette museum, der så absolut bør være en magnet for de mange internationale turister, der hvert år besøger de københavnske og nordsjællandske seværdigheder. ” Hest og Rytter, november 2014.

Museet byder på varm julestemning i december måned. Besøg Rosendahls juleudstilling, der åbner første søndag i Advent og som har temaet nordisk isblå og traditionel rød jul, køb julegaver i butikken, smag caféens julegodter og bliv inspireret af Karen Blixens juletræ i dagligstuen.

Foto af Rosendahl juleudstilling:Hele udstillingen

plakat tom buk-swienty

Tom Buk-Swienty præsenterer sin nyeste bog KAPTAJN DINESEN – TIL DØDEN OS SKILLER, som er andet selvstændige bind af forfatterens store biografi om Karen Blixens eventyrlige far, Wilhelm Dinesen. I TIL DØDEN OS SKILLER er det de store eventyrs tid for Kaptajn Dinesen. Han er på vej ind i det amerikanske vildnis, hvor han som pelsjæger omgivet af indianere søger heling efter ungdommens krigsoplevelser.

Men først og fremmest er TIL DØDEN OS SKILLER en stor og romantisk kærlighedshistorie. Da Dinesen efter sin hjemkomst til Danmark møder den 24-årige Ingeborg Westenholz følger en intens kurtisering. Wilhelm og Ingeborg bliver lykkelig gift og stifter familie på Rungstedlund – alligevel kæmper kaptajnen en stadig mere desperat kamp med sine egne indre dæmoner.

I præsentationen fortæller Buk-Swienty også om sit arbejde med at rejse i hælene på Dinesen til Wisconsins dybe skove, til Tyrkiet og hjem igen til arkiver og gamle dragkister med private breve. Billettter koster 50 kr. og kan købes her

Museet byder på varm julestemning i december måned. Besøg Rosendahls juleudstilling, der åbner første søndag i Advent og som har temaet nordisk isblå og traditionel rød jul, køb julegaver i butikken, smag caféens julegodter og bliv inspireret af Karen Blixens juletræ i dagligstuen.

Foto af Rosendahl juleudstilling:

Online indbetaling for donationer er nu mulig her

Mogens von Haven, Det Kongelige Bibliotek

Karen Blixen interviewes, fotograf Mogens von Haven, Det Kongelige Bibliotek

Fredag den 22. august åbner Karen Blixen Museet op for donationer på minimum 200 kroner. Museet har fremover hvert år brug for mindst hundrede bidrag for at kunne søge om momsfradrag, idet museet skal dokumentere overfor skat, at det er almennyttigt. Museet modtager støtte fra Hørsholm Kommune til vedligeholdelse af parken, men ingen offentlig støtte til driften af museet. Selve museumsdriften er derfor afhængig af store tilskud fra Rungstedlundfondens kapital, som ifølge bestyrelsesformand Jørn Lund vil være opbrugt inden for de næste fem år.

”Donationerne vil få stor økonomisk betydning for museets fortsatte drift og vedligeholdelse. Karen Blixen fik Danmarks Radios lyttere til at donere over 85.000 kroner til oprettelsen af Rungstedlundfonden, som driver museet den dag i dag. Så den almennyttige indsamling vil være helt i hendes ånd.” – siger museumsdirektør Catherine Lefebvre.

Karen Blixen bad i sin radiotale i 1958 lytterne om at give 1 krone til Rungstedlundfonden, så lunden kunne bevares som fuglereservat og være offentlig tilgængelig. Rungstedlundfonden modtog 85.000 kroner fra lytterne, og fuglereservatet har siden været åbent for offentligheden året rundt. Nu opfordrer vi venner af Karen Blixen og af hendes hus til at hjælpe os med at give en donation på minimum 200 kroner.

Donationer modtages i museumsbutikken og her
Alle der støtter museet modtager et unikt diplom designet af grafiker Maria Doeleman-Lassen.

Foto: Det Kongelige Bibliotek

Foto: Hasse Ferrold

Joen Billes Villa Ibsen 5. nov. kl. 19:30 – 20:30

Skuespiller Joen Bille fortæller om sin nyligt udgivne familiekrønike Villa Ibsen om oldeforældrene Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson og deres efterkommere.

Familiehistorierne er mange, det er en mangfoldig arv, Joen Bille kan øse af. I Villa Ibsen fortæller han om oldeforældrene, deres baggrund, deres personlighed, ægteskab, familier, og fokus samles mere og mere om forholdet mellem Ibsens søn, Sigurd, en højtbegavet og kompliceret mand, der fik en karriere som politiker, og Bjørnsons datter Bergliot, der var koncertsangerinde. De blev gift, og deres ægteskab resulterede bl.a. i datteren Irene, der var dramatiker og blev gift med Joen Billes far, Josias Bille.
Det er en familie, der er præget af passionerede personligheder, excentrisk adfærd, gigantiske ambitioner, store triumfer og tilsvarende store skuffelser og nederlag, hjerteskærende konflikter mellem generationer og ægtefæller, sørgelige og grinagtige opgør og sammenstød, bigami og dødelig jalousi, melodrama, rigdom og økonomisk ruin, højt humør og dyb fortvivlelse, hvad enten man befinder sig i Norge, i Sverige, i Danmark eller på Villa Ibsen, familiens store og på alle måder vildtvoksende og vidtfavnende domicil i Italien.

Joen Bille, født 1944, er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole og har optrådt i både Danmark og Norge, bl.a. i flere perioder på Det Kongelige Teater. Han har endvidere virket som instruktør, været medlem af Det Kongelige Teaters og Grønnegårdsteatrets dramaturgiat og leder af instruktionslinjen ved Statens Teaterskole 1985-93, af skuespillerlinjen sammesteds 2000-11. Han har fået tildelt bl.a. Olaf Poulsens Mindelegat, Herman Bangs Mindelegat og den norske Ibsen-prisen

Pris: 110 kroner. Billetkøb på Politiken Plus 80 kroner. Køb her! (UDSOLGT) vi har enkelte billetter der kan købes i døren.

Oplev dramatiseringen af Karen Blixens “Skibsdrengens fortælling” og “Ringen” fra Vinter-eventyr ved skuespillerne Petrine Agger og Mette Frank søndag 12. okt. kl. 15 – 16:30

“Du har drukket med Sunniva nu”, sagde hun, “du har drukket lidt forstand ind, så at i fremtiden ikke alle dine tanker skal falde som regndråber i den salte sø.” (“Skibsdrengens fortælling” fra Karen Blixens Vinter-eventyr). Gennem skibsdrengen Simon fortælles en gribende historie om modet og viljen til at elske. Det er en beskrivelse af næstekærlighedens sande væsen, en skæbnefortælling om, at det man giver ud, kommer tilbage til én, og ofte i en helt uventet form.

”Konrad, den unge Ægtemand, havde højtideligt lovet sig selv, at fra nu af ingen Sten skulde findes, og ingen Skygge falde, paa hans Elskedes Vej” (“Ringen” fra Karen Blixens Vinter-eventyr). De forelskede er dog af forskellig byrd, og historien bliver farefuld, da kærlighedens uskyld sættes på spil.

Oplev skuespillerne Mette Frank og Petrine Agger udfordre den traditionelle fortællermåde ved på en enkelt måde at bringe et helt nyt og troværdigt liv med ind i historierne. Karen Blixen borer med sit præcise sprog sig ind i læserens eget billedunivers og åbner op for et meget stort følelsesmæssigt rum, som i skuespillernes fortolkning giver et meget ligefremt og oprindeligt udtryk.

Petrine AggerPetrine Agger (tv.), skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater. Har medvirket i tv-serier som Borgen (erhvervsministeren), Sommer, Forbrydelsen, Krøniken og spillefilm som IRL, Se min kjole, Superbror, Fidibus, Cecilie, Forbrydelser, Små Ulykker og Pollefiktion. Herudover har hun medvirket i blandt andet The Clooney Brothers (Bådteatret), Maryanne (Holbæk Teater), Faust (Kannonhallen) og en havde af de bærende roller i Reumert vinderen Klumpfisken (Faar 302).

mette_frankMette Frank (th.), skuespiller fra Statens Teaterskole i København. Har blandt meget andet medvirket i TV-dokumentarene Store Danskere – Kaj Munk og Thycho Brahe, i TV-serierne Lykke og Klovn samt Simon Stahos film Magi i luften. Har desuden optrådt i det meste af Danmark, her kan bla. nævnes forestillingen Ordet 1 og 2 på Ålborg Teater, Dagens Helte, Nattens Ofre , samt Brd Karamazov på Det kgl. Teater og Ulrike Meinhofs sang på Caféteatret.

Instruktør: Karen-Lise Mynster

Stykkerne spilles i Boganis-salen på Karen Blixen Museet. Begrænset plads, max. 50 personer.
Pris: 120 kroner inkl. museumsentre. Billetkøb på Billetto.dk. Køb her!

 

I efterårsferien (uge 42) har Karen Blixen Museet åbent alle dage fra kl. 11-16, dog lukket mandag. Vær kreativ og fantasifuld i sanseudstillingen Spøgelseshestene (pris 5 kr. for børn), saml kastajner i parken, imens I ser på køerne, oplev Knud Romer, der vil fortælle om sin nye ABC og fremragende teater med Mette Frank og Petrine Agger.

Ponyridning

Derudover vil der på græsplænen bag museet være mulighed for at prøve en træktur på ponyer (pris 25 kr.). Der er ponyrigning dagligt i efterårsferien fra kl. 11-14.

kb.hest.04

Vers af Knud Romer, illustreret af John Kørner
Billetkøb på Politiken Plus 80 kroner.  Køb her!

Oplæsning: Knud Romers fabelagtige ABC
Forældre og børn inviteres ind i Knud Romers ordrige legeunivers, når han på Karen Blixen Museet læser op fra sin nytolkning af den danske ABC. Oplæsningen er blot et af Karen Blixen Museets tilbud til børn i efterårsferien.
”Der er åbenlyst klassikerpotentiale i Knud Romers og John Kørners fabelagtige ABC” skrev Jyllandspostens anmelder Katrine Sommer Boysen under titlen “Lyrisk og visuel dyrehyldest”.
Den smukke ABC er på vers af Knud Romer med illustrationer af John Kørner. ABC-formen og struktureringen i 29 vers med udgangspunkt i 29 forskellige dyr er både en hyldest og pastiche af en af de allermest benyttede former for formidling af poesi og vers inden for børnelitteraturen.

romer
Politikens anmelder Dorte Hygum Sørensen skrev begejstret, at ”man behøver ikke at være fire-seks år for at nyde den. Er man yngre, kan man kigge billeder og få læst op. Er man voksen, kan man lade sig forundre af Kørners og Romers forestillinger om dyrs konturer, kulører, adfærd og sind.”
Karen Blixen Museet glæder sig til at invitere små og store indenfor til denne hyldest af fantasien og versets ord og melodi.
Knud Romer læser op og fortæller om sin nye ABC onsdag den 15. oktober kl. 14 på Karen Blixen Museet. Arrangementet er støttet af Statens Kunstråd, som takkes og arrangeret i samarbejde med Politiken Plus. Billetter til arrangementet kan købes hos Politiken Plus på plus.politiken.dk
Karen Blixen Museets fulde efterårsprogram for børn findes på www.blixen.dk
Knud Romer
Knud Voll Romer Jørgensen (1960) er cand.mag., dansk forfatter og reklamemand. Han fik i 1998 sin bogdebut som medredaktør af antologien ”Din store idiot” og udgav i 2000 ”Guide til Københavns offentlige toiletter”. I 2006 fik han sin romandebut med Den som blinker er bange for døden. Romanen beskriver forfatterens opvækst i Nykøbing Falster med en dansk far og tysk mor, Hildegard Voll, hvis nationalitet gav anledning til chikane og til mobning af sønnen. ABC udkom på Forlaget Carlsen i 2014.

Arrangementet er støttet af:

GOLDEN DAYS torsdag 18. sept.

Cocteaus krig – en usædvanlig krigshistorie kl. 17 – 18:30
Foredrag om digteren Jean Cocteaus krig ved ambassadør Hans Henrik Bruun.

Den unge franske digter Jean Cocteau deltager i de første måneder af første verdenskrig i en improviseret ambulancekolonne, der ledes af hans society-veninde Misia Godebska. Det giver anledning til mange ejendommelige og absurde episoder. Cocteaus efterfølgende tjeneste i 1915 ved fronten i Flandern er bestemt heller ikke helt almindelig. Cocteaus roman “Under foregivende” (“Thomas l’imposteur”), der udkom på dansk i efteråret 2013, er på mange måder en genfortælling af hans krigserfaringer, samtidigt med at den med sit lette og legende sprog er et højst usædvanligt stykke krigslitteratur. Oversætteren af romanen, Hans Henrik Bruun, tidligere dansk ambassadør i Paris, fortæller om “Cocteaus krig” og krydrer sin fortælling med uddrag af romanen. Der vil undervejes i foredraget også være referencer til Karen Blixen.
Hans Henrik Bruun er ambassadør, adj. professor og medlem af Rungstedlundfondens bestyrelse.

Pris for Cocteaus krig: 100 kroner. Billetter købes på Billetto.dk eller goldendays.billetten.dk

No Man´s Land – En dansker med canadierne ved Vestfronten 18:30 – 20
Tore Dinesen fortæller om sin fars deltagelse i første verdenskrig for den canadiske hær.

Karen Blixens bror og Major Tore Dinesens far – Thomas Dinesen – deltog i krigen i den canadiske hær i første verdenskrigs skyttegravsslag på Vestfronten, hvor han endte med at blive major samt modtog det engelske Victoria Cross og det franske Croix de Guerre for enestående tapperhed. Tore Dinesen vil fortælle om sin far og hans deltagelse i krigen krydret med personlige beretninger og referencer til Thomas Dinesens bog ”No Man´s Land – En dansker med canadierne ved Vestfronten” fra 1929.

Pris for No Man’s Land: 100 kroner. Billetter købes på Billetto.dk eller goldendays.billetten.dk

Mit Afrika Fredag den 22. august kl. 21

Den lokale vejrudsigt er lovende for filmfremvisningen i aften, alligevel har vi opsat et telt, sådan at man har mulighed for at sidde i læ.

Så blænder Karen Blixen Museet op for udendørs storskærmvisning på græsplænen bag museet med den originale 70 mm. version af filmen Mit Afrika. Det romantiske kærlighedsdrama er instrueret og produceret af Sydney Pollack i 1985. Stjerneskuespillerne Meryl Streep ses i rollen som Karen Blixen og Robert Redford som hendes britiske elsker Denys Finch Hatton. Manuskriptforfatteren Kurt Luedtke baserede filmmanuskriptet på Karen Blixens skildringer fra Afrika (Den afrikanske farm, Skygger på græsset og Breve fra Afrika) samt bl.a. Judith Thurmans biografi om Karen Blixen og Errol Trezebinskis biografi om Denys Finch Hatton. Filmen modtog en lang rækker priser, deriblandt hele syv prestigefyldte Academy Awards.

Medbring lille stol eller tæppe til at sidde på.
Inden arrangementet kan man købe mad og drikke i caféen. Grillbuffet inden arrangementet med skønne salater og brød kan bestilles på info@cfaekarenblixen.dk Menuen koster 200 kr. og bordbestilling er nødvendig (begrænset plads)

Billetter til filmen koster 110 kr. plus gebyr
Billetter kan købes på www.billetto.dk eller i døren

Vi takker 15. Juni Fonden for støtte til arrangementet, samt Universal Pictures for udlån af filmen.

Den Oscarvindende film blev starten på museet
“Mit Afrika” modtog 7 Oscars og blev vist verdenen over. Den gjorde Karen Blixen øjeblikkeligt verdensberømt for anden gang siden hendes litterære debut. Salgstallet for Blixens værker steg så markant, at Rungstedlundfonden besluttede at åbne Karen Blixens hjem i Rungsted for offentligheden i 1991. Siden åbningen har mere end 1 million besøgt museet. Derfor vil museet gerne fejre filmen og dens store betydning for Rungstedlund.

15-juni-fonden-kun-navn

SOMMERKURSUS

Sommerkursus med temaet Karen Blixen og 1. Verdenskrig – Afrika og Europa. Den 1.-3. juli 2014 fra kl. 10-15. Billetter 1250 kr. inkl. frokost, kaffe og kage kan købes gennem www.billetto.dk

Thomas Dinesen 1. Verdenskrig

Foredragsholdere vil bl.a. være mag.art. Marianne Wirenfeldt Asmussen, professor Holger Bernt Hansen, Karen Blixens nevø og medlem af Rungstedlundfondens bestyrelse Tore Dinesen og mag.art. Frantz Leander Hansen.

Foto af Thomas Dinesen, der deltog i 1. Verdenskrig.

”Mon I har set i Aviserne, at vi er i Krig? Det skulde være mærkeligt, om det efter al den Angst og Skræk, vi har gaaet i for alle hjemme, skulde blive os, som fik Krig at se, og I kunde bevare Fred hjemme. Jeg ved jo ikke, om I har faaet mine forrige Breve og overhovedet ved, at Bror og de andre Swedes gik ud som Volunteeres, de har dannet et Morter og Automobil ”korps” for at bringe Nyheder fra Grænsen til Kijabe, – næsten alle Settlers er gaaet med, og da dette Korps faar stor Anerkendelse og Ros fra Headquarter i Nairobi (Bror staar jo for det)” Karen Blixen i brev til moderen Ingeborg Dinesen, dateret Webbs Store, 23. 9.[1914]

Karen Blixen kommer til Afrika ved årsskiftet 1913/ 1914, kort tid før 1. Verdenskrig bryder ud. 100 året for 1. Verdenskrig markeres i år verden over, og selvom denne krig ikke umiddelbart er en del af danskernes selvforståelse, har den været med til at føre os ind i fremtiden og gjort os til en del af en større europæisk fortælling. Karen Blixen Museet sætter gennem tre inspirerende dage fokus på dette tema.

Læs mere om programmet Sommerkursus 2014

NATURDAG MED SEBASTIAN KLEIN

grafiktop_brug_780_glow

Karen Blixen Museet inviterer lørdag formiddag den 14. juni til en naturdag i museets store park og fuglereservat med naturformidling i børnehøjde, hvor Sebastian Klein vil føre deltagerne igennem en række aktiviteter herunder en skattejagt, hvor børnene vil lære om natur og dyreliv i Rungstedlunds park- og fuglereservat. Populære Sebastian Klein har siden 1996 forfattet og medvirket i mere end 100 radio og TV programmer. Hans særlige interesseområder er børn, natur og fugle. Billetter til arrangementet koster 50 kr. og gælder for et barn med en til to ledsagende voksne og kan bestilles på www.billetto.dk Der er hold kl. 10 og kl. 13. UDSOLGT Efter skattejagten vil barnet få et diplom med navn og underskrift af Sebastian Klein og en lille gave. Billetten giver efterfølgende adgang til at se museet. Mødested: Indgang til parken lige bag museet. Arrangementet er støttet af Hørsholm Kommunes Sport-, Fritid- og Kulturudvalg, som takkes. Endvidere takkes forlaget Carlsen, Gyldendal, TURBINE og Lysmesteren for sponsering.

 

Niels Barfoed fortæller i samtale med museumsdirektør Catherine Lefebvre om sin nye bog Benedicte. Fredag den 9. maj kl. 19:30. Tapas kan tilvælges inden arrangementet fra kl. 18. http://plus.politiken.dk/ARRANGEMENTER/Foredrag/Benedicte__ved_Niels_Barfoed(26201).aspx

Benedicte

Oplæsning af udvalgte nye breve fra Karen Blixen i Afrika ved sidste års modtager af Rungstedlundprisen skuespiller Karen-Lise Mynster. Søndag den 27. april

Mød forsker Rune Eriksson fra IVA.

Foredrag torsdag den 24. april kl. 13 (fri entré)

Faglitterære fortællinger – en populær hybrid

Forskningens Døgn 2014

Den traditionelle skillelinje mellem faglitteratur og skønlitteratur bliver i disse år kraftigt udfordret. På den ene side, indeholder nogle romaner store mængder fakta og er meget lidt eller måske slet ikke fiktive. På den anden side, iscenesættes faglige emner stadigt oftere som fortællinger og besidder også på anden vis kvaliteter, som ellers primært forbindes med skønlitteratur. Det er titler som fx Øvig Knudsens Blekingegadebanden, Buk-Swientys bøger om 1864 og Lund Madsens Dr. Zukaroffs testamente, og det er denne moderne litteraturtype, som her er i fokus.

I forbindelse med foredraget på Rungstedlund vil Rune Eriksson også komme ind på Karen Blixens Den afrikanske farm og Tom Buk-Swientys seneste bog Kaptajn Dinesen. Ild og blod. og perspektivere dem etisk og historisk fagligt i i forhold til disse problematikker.

Hvad er det præcis forfatterne gør, hvad tilbyder de faglitterære fortællinger læserne, og hvorfor bliver bøgerne ofte bestsellere? Er blandingen af skønlitterære og faglitterære elementer bekymrende? Eller måske snarere noget, der kan give anledning til optimisme på bogens og litteraturens vegne?

Foredraget giver nogle svar og lægger op til debat.

Mød lektor, ph.d., mag.art. Rune Eriksson fra IVA (Det Informationsvidenskabelige Akademi) på Forskningens Døgn.

Café Karen Blixen åbner kl. 12, hvor det er muligt at nyde en let frokost. Efter foredraget kan museet opleves mod entré (60 kr.).

Karen-Lise Mynster læser Blixen – søndag den 27. april kl. 15 (udsolgt)

_MG_0121

LIVET ER IKKE DET VÆRSTE MAN HAR

SAMTALE MED BENNY ANDERSEN & POVL DISSING

MODERATOR HELLE SOLVANG FRA DANMARKS RADIO.

Benny Andersen og Dissing.png

Tirsdag den 28. januar kl. 19:30 kan man på Karen Blixen Museet opleve en levende samtale med medlem af Det Danske Akademi forfatter og musiker Benny Andersen og sanger Povl Dissing, der vil tale om deres mangeårige musikalske samarbejde. De vil bl.a. komme ind på, hvordan de mødtes, og hvordan de sammen har skabt den litterære figur Svante, som de har levet med siden. Undervejs i samtalen vil de to folkekære kunstnere give eksempler på det musikalske samarbejde.

Helle Solvang1

Publikum vil blive inddraget ved vært Helle Solvang fra Danmarks Radio P1. Arrangementet er støttet af Statens Kunstråd, som takkes.

credit gælder jan 13

Billetter 100 kr. plus gebyr på http://billetto.dk/en-aften-med-benny-andersen-og-povl-dissing – ALLE BILLETTER ER UDSOLGT

Caféen har denne dag åbent inden arrangementet fra kl. 16-19:30 og byder bla. på kyllingesuppe. Bord kan bestilles på info@cafekarenblixen.dk

Rungstedlundprisen tildeles Marianne Juhl og Marianne W. Asmussen

Marianne Juhl og Marianne Wirenfeldt Asmussen har som redaktører af det store brevværk ”Karen Blixen i Afrika. En brevsamling 1914-31” ydet en betydelig indsats for den grundforskning, som i dag giver os yderligere og vægtigere indsigt i Karen Blixens år i Afrika.
Brevværket, der udkom i 2013, indeholder en helt ny tilgang til den store sum af breve, som Karen Blixen skrev og modtog under de umådeligt vigtige 17 år under Afrikas himmel.
Derudover giver brevudgaven os et nyt billede af den Karen Blixen, som finder meningen med sit liv i Afrika. Afrika-tiden er i højeste grad præget af det hårde, vedvarende arbejde med kaffefarmen. Blixen går ind i arbejdet, tror på farmen og investerer sin eksistens i dette arbejde.

Marianne Juhl foto Morten JuhlMarianneWirenfeldt, foto Kurt Rodahl Hoppe

Foto af Marianne Juhl (tv) af fotograf Morten Juhl og foto Marianne W. Asmussen (th) af fotograf Kurt R. Hoppe.
Marianne Juhl er litteraturhistoriker, og har op gennem de seneste årtier skrevet om blandt andre Karen Blixen. Marianne Juhl er udover at være en meget aktiv forfatter, foredragsholder og litteraturanmelder generelt engageret i den gode formidling af dansk litteratur fra det 20. århundrede.
Marianne Wirenfeldt Asmussen er kunsthistoriker og var fra 1990 med til at sætte fornyet fokus på Blixen gennem åbningen af Karen Blixen Museet i 1991, hvor hun var direktør indtil 2009. Marianne Wirenfeldt Asmussen har derudover virket som litterær eksekutor for Rungstedlundfonden i en årrække, og er aktiv som rejseleder i Kenya.

”Hvis Du nogensinde kommer herud, hvad der var den største Glæde, jeg kunde tænke mig i Verden, vil Du ogsaa nok komme til at synes om det, og til at forstaa, at jeg paa en Maade her er blevet til det, som var Meningen med mig, og vistnok til mere, end I hjemme tror.” Karen Blixen i brev til moderen Ingeborg Dinesen. Dateret Ngong 23. januar 1922.

Hendes Majestæt Dronningen, som er protektor for Karen Blixen Museet, vil være til stede ved prisuddelingen.

Prisen, som er på 50.000 kr., er stillet til rådighed af Hørsholm Kommune og uddeles 10. april 2014 på Rungstedlund – så tæt som muligt på Karen Blixens fødselsdag den 17. april.

Niels Barfoed fortæller i samtale med museumsdirektør Catherine Lefebvre om sin nye bog Benedicte. Fredag den 21. marts kl. 19:30. (udsolgt) samt den 28. marts kl. 19:30 (AFLYST pga. sygdom – arrangementet vil snarest muligt blive gentaget) Billetter gennem Politiken Plus.

http://plus.politiken.dk/ARRANGEMENTER/Alle_arrangementer/Benedicte__ved_Niels_Barfoed(26201).aspx

 

Oplæsning af udvalgte nye breve fra Karen Blixen i Afrika ved sidste års modtager af Rungstedlundprisen skuespiller Karen-Lise Mynster. Søndag den 27. april kl. 15. Billetter gennem Politiken Plus.

 

FRI ENTRE. Karen Blixen Museet slår i weekenden den 1.-2. marts dørene op til en weekend med gratis entré for kommunens borgere og alle andre. Anledningen er en tak fra museets side til Hørsholm Kommune for det gode samarbejde. Samtidig vil museet minde om, at museets store grønne park, som er en fredfyldt oase og fuglereservat, altid – døgnet rundt – har åbent, ligesom der ikke skal betales entré for at besøge museets café og museumsbutik.

Karen Blixen er sammen med H.C. Andersen og Søren Kierkegaard en af Danmarks største internationale forfattere, og flere af Karen Blixens bøger er blevet til film f.eks. Mit Afrika og Babettes gæstebud, som begge er Oscarpræmierede. Karen Blixen museet består af Karen Blixens hjem, skiftende udstillinger og arrangementer, en dokumentarudstilling, film og galleri. I weekenden den 1.-2. marts er museet åbent fra kl. 11-16.

NY FORMAND PÅ RUNGSTEDLUND

Efter 45 år som formand for Rungstedlundfonden har Tore Dinesen ønsket at overgå til at være menigt medlem af bestyrelsen; ny formand er professor Jørn Lund. Dette markeres på Rungstedlund torsdag den 16. januar, hvor Jørn Lund på Karen Blixen Museet holder foredrag om ”Karen Blixen og Sproget”.

Jørn Lund

Jørn Lund ser frem til at arbejde for den fond, som Karen Blixen i 1958 lod stifte, og som varetager den litterære arv efter forfatteren samt driver Karen Blixen Museet på Rungstedlund. ”Dog tør jeg ikke love, at jeg kommer til at sidde lige så længe som min forgænger” udtaler Jørn Lund, der har lang erfaring som bestyrelsesmedlem og formand for udvalg vedr. sprog, kultur og uddannelse. ”Karen Blixen er en forfatter og personlighed, man aldrig bliver færdig med. Hun er en stadig inspirationskilde for forfattere og andre kunstnere over store dele af kloden.” Museumsdirektør Catherine Lefebvre ser frem til samarbejdet.

Professor Jørn Lund: Foredrag om Karen Blixens sprog. Torsdag den 16. januar kl. 16.

Der er desværre ikke flere ledige pladser

 

 

 

Udgivet i Events | Skriv en kommentar

Åben forskningskonference

Åben forskningskonference i forbindelse med 50- året for Blixens død.
Arrangør: Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab og Karen Blixen Museet, Rungstedlund

Fredag den 7. september afholdes konferencen på Karen Blixen Museet:
Samtlige forelæsninger i Boganissalen
Kl. 10.00-11.00: Bo Hakon Jørgensen, Syddansk Universitet: Karen Blixen: Diskurs og/eller stil?
Kl. 11.00-12.00: Ivan Z. Sørensen, Roskilde: Om Blixens humor
– med stadigt hensyn til Brandes og Kierkegaard
Kl. 13.00-13.20: Museumsdirektør Catherine Lefebvre: Dagen og stedet
Kl. 13.20-14.20: Sune de Souza Schmidt-Madsen, Lindhardt og Ringhof: Blixen og pantomimen
Kl. 14.20-15.20: Dag Heede, Syddansk Universitet: Karen Blixen og transteori
Kl. 15.20-16.20: Mads Bunch, Københavns Universitet: Køn, forførelse og modfortælling.
Blixen i lyset af Kierkegaard
16.20-17.20: Afsluttende paneldebat.

Læs mere om de øvrige dage i programmet

Konference-plakat

Skriv en kommentar

Pagten

Pagten på Rungstedlund

Caféen har fredag den 7. september ekstraordinært åben mellem 20-21:30.

Udgivet i Events | Skriv en kommentar

Blomsterinspiration

Karen Blixen Museets eminente blomsterdekoratør Helen Olsen inviterer indenfor i blomsterhaven og det gamle køkken og demonstrerer, hvordan man selv kan skabe smukke og anderledes buketter, som dem der dagligt ses i stuerne. Buketterne er skabt efter inspiration af Karen Blixens egne buketter, hvor vilde planter blander sig med kultiverede blomster. Helen Olsen er optaget af sæsonens blomster og grene og buketternes form og linjer, som også er vist i bogen Blomstersprog. Man kan tilmelde sig arrangementet torsdag den 23. august kl. 16 eller søndag den 26. august kl. 16. Billetter 175 kr. på www.billetto.dk (http://billetto.dk/en/events/blomsterinspiration samt http://billetto.dk/en/events/blomsterinspirationholdii) inkl. en let forfriskning. Bemærk max. 15 personer pr. hold.

Skriv en kommentar

Storskærm i parken

 

Fredag den 17. august kl. 21 blænder vi op for hele to Blixen film på museets plæne i samarbejde med DR. Det drejer sig om ”Ringen” og ”Sorg-agre,” der til næste år bliver udgivet på en DVD. Arrangementet er støttet af Nordea-fonden Danmark. Inden filmen vil Nordea uddele gratis vand og lidt sødt til forestillingens gæster (så længe lager haves). 

Arrangementet starter bl.a. med en kort præsentation af “Sorg-agre” ved filminstruktør Morten Henriksen. Herefter vises den meget anmelderroste film “Sorg-agre,” der er instrueret af Morten Henriksen. I rollen som den smukke tante ses en ung Sofie Gråbøl. Fortællingen er bygget op over Blixens fortolkning og gendigtning af et gammelt sagn med samme titel, hvor moderen Ane Marie kæmper en hård kamp for at redde sin søns liv ved at forsøge at pløje en rugmark fra solopgang til solnedgang.

Kl. 22:21 vil der være en lille kaffepause, hvor caféen holder åben. Kl. 22:40 vises filmen  “Ringen”, som er instrueret af Kristoffer Nyholm. Filmen foregår i 1800 tallet og handler om det unge nygifte par Konrad og Lise. Alt ånder fred og idyl indtil Lises skæbnesvangre møde med en fåretyv.

Billetter til filmvisningen koster 110 kr. og kan købes på http://billetto.dk/en/events/storskaermpaaplaenen Billetter sælges også i museumsbutikken og ved døren på selve dagen.

Café Karen Blixen Café Karen Blixen holder denne aften åbent, hvor der kan købes buffet inden filmen og kaffe og kage i pausen. For bestilling af bord kontakt venligst caféen på tlf. 45 76 48 56 eller på info@cafekarenblixen.dk

Det er denne aften muligt at se Karen Blixens hjem frem til kl. 20:30. Vi åbner for adgang til plænen kl. 19. Arrangementet gennemføres uanset vejret. Husk at medbringe noget at sidde på.

Udgivet i Events | Skriv en kommentar