Jul på Rungstedlund

Designfirmaet Rosendahl åbner torsdag den 26. november sin årlige juleudstilling på Karen Blixen Museet. Her kan man få masser af juleinspiration. Serien Karen Blixens jul er siden 2007 designet af Ole Kortzau, der har fortolket julens symbolik i forgyldte og forsølvede ophæng. Den klassiske julepynt fra Rosendahl rammer tidens interiørtrend, der har fokus på metaller og naturinspiration samtidig med, at den giver en hyggelig stemning.

000000010004

Onsdag den 2. december står juletræet i Karen Blixens stuer pyntet, som Baronessen selv foretrak det, helt enkelt med lametta og hvide stjerner. Museets blomsterdekoratør har sørget for smukke julebuketter i Blixens ånd, og Blixens store julelysestager kan nydes i dagligstuen på Farahs rejsekiste. Lad julefreden sænke sig i caféen, gå en tur i parken eller nyd et vinterklædt Øresund.

Comments Off

Blixen på Scenen

SÆRUDSTILLING

blixenonstage_webbanner_dk

Karen Blixen Museet udstiller for første gang originale Blixenkjoler. Museet har i samarbejde med scenograf Stine Martinsen skabt udstillingen ”Blixen på Scenen.” Særudstillingen sætter fokus på forfatterindens selviscenesættelse og teatrets gengivelse af Blixens ”masker”.

Udstillingen er åben til den 31. december 2015

Karen Blixen kunne være yderst teatralsk i sin påklædning og hele sin fremtoning. Forklædning og forvandling var et træk, som både gik igen i hendes liv og kunst.
I Blixens univers skjuler masken ikke nødvendigvis vores sande identitet, snarere gør den os klogere på personen bag masken. Blixens garderobe er et klart udtryk for en sikker stilsans og en kærkommen maske, der kan illustrere præcist dét, Blixen ønsker.

Blixen_On_Stage_005_300ppi

Originale Blixenkjoler
Karen Blixen Museet har modtaget to originale Blixenkjoler, Blixens egen kimono, samt faderen Wilhelm Dinesens indianerskjorte, som han modtog i Wisconsin ca. 1880.
Beklædningsgenstande, som udstilles for første gang, viser et vidt spænd fra det feminine til det maskuline, skrøbeligheden og styrken som Karen Blixens personlighed rummede.

Spejlende scenografi
Blixens genkendelige stil har skabt inspiration hos modeskabere verden over og er i flere omgange blevet fortolket på teatret.
Den Reumertnominerede forestilling ”Om Baronessen” blev opført på Folketeateret i 2012, hvor Karen Lise Mynster spillede Karen Blixen. Kostumerne som hun bar indgår i udstillingen.

Blixen_On_Stage_008_300ppiDet flydende Teater viste i 2012 forestillingen ”Pagten” hvor Lars Junggreen spillede Blixen, og kostumer fra denne anmelderroste forestilling indgår også i den teatralsk scenograferede udstilling.

Blixen_On_Stage_033_300ppi

En del af udstillingen er et børnerum, hvor børn kan prøve kopier af tøjet. Eva Pohl skrev i sin anmeldelse af udstillingen i berlingske Tidende: “Karen Blixens kjoler fascinerer og trækker tråde til både hendes karismastiske personlighed, stedets ånd og forfatterskabet.”

BØRN, MASKER OG KOSTUMER
Udstillingen ”Blixen på Scenen” har sin egen børneafdeling med kostumer støttet af Hørsholm Kommune.
Inkluderet i entréen.

Fotos Carsten Andersen

Udstillingen har modtaget støtte af følgende fonde og samarbejdspartnere: Nationalmuseet, Folketeatret, Det Flydende Teater – en del af Teatergrad, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Knud Højgaards Fond, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck s Fond, Otto Kierulffs Familiefond, Oticon Fonden og Hørsholm Kommune.

Udgivet i Udstillinger | Comments Off

DONATIONER

Karen Blixen Museet modtager meget gerne donationer på min. 200 kr. Indbetaling kan ske i museumsbutikken eller online på shop.blixen.dk

Tusind tak for jeres støtte som vi værdsætter højt.

Karen Blixen kaldes frem af mørket på Hillerød Bibliotek

mørkekammer_flyer_webHvilken rolle spiller Karen Blixen for nutidens kunstnere og forfattere? Det har Hillerød Bibliotek inviteret kurator Tomas Lagermand Lundme til at undersøge i en ny stor gruppeudstilling, som åbner i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek nu på lørdag den 24. oktober med fernisering kl. 14-16, hvor alle er velkomne. Udstillingen åbner i forbindelse med litteraturfestivallen “Ordet er Løs.”
For børn vil udstillingen “Spøgelseshestene”, som sidste år kunne ses på Karen Blixen Museet, nu kunne opleves på Hillerød Bibliotek. Sanseudstillingen inviterer til fantasifulde oplevelser for børn og for deres voksne.

Comments Off

SÆRUDSTILLING DIN TANNE – NYE BREVE FRA AFRIKA

dintanne_logo

For 100 år siden rejste Karen Blixen ud på sit livs rejse til Afrika. Derfor og i anledningen af en ny udgivelse af Blixens breve fra Afrika, hvoraf halvdelen af materialet ikke tidligere er udgivet, vises særudstillingen Din Tanne – nye breve fra Afrika. Udstillingen består af et udvalg af Karen Blixens originale breve men også nyligt fundne breve til Karen Blixen fra blandt andre Denys Finch Hatton og Bror Blixen. Endvidere vises en række ikke tidligere viste objekter som f.eks. Karen Blixens originale rejsekuffert.

De nye breve giver et mindre mondænt billede af Afrika-tiden præget af hårdt arbejde men også stor kærlighed til Afrika og viser, hvordan konturen af et kommende forfatterskab tager form. “Jeg tror, man må opleve noget, førend man kan samle sin personlighed i nogen slags Kunst.” Sådan skriver Karen Blixen til sin moder Ingeborg Dinesen i 1917. Selvom Karen Blixen allerede som ung skriver og får publiceret digte og fortællinger i væsentlige tidsskrifter, så er tiden i Afrika, det stof, hun for alvor skaber sine historier ud af. Brevene bliver samtidig det laboratorium, hvori hun kunne øve sig og eksperimentere.

Det koster alm. museum entré.

dintanne_pressefoto

Udstillingen er støttet af følgende fonde og samarbejdspartnere

dintanne_kredit-linjeFotos  af udstillingen, fotograf Kurt Rodahl Hoppe

_MG_4076

_MG_4105

 

_MG_4119

Udstillingsarkitekt: Mads Kjædegaard. Grafisk design Mette Secher. Udstillingen er kurateret af Anne Sofie Tiedemann Dal. Endvidere fra Karen Blixen Museet: Catherine Lefebvre og Anders Juhl.

 

zp8497586rq
Udgivet i Events, Udstillinger | Comments Off

Tidligere afholdte arrangementer

FÅ OVERBLIK OVER MUSEETS ARRANGEMENTER I EFTERÅRET kb-museet_efteråret15

ARRANGEMENTER EFTERÅR 2015

SIDSTE FORTÆLLINGER

_MG_0121

PÅ TRÆK

ONSDAG DEN 11. NOVEMBER KL. 17

PÅ TRÆK Kamilla Hega Holst Foto Anne Mie DrevesKamilla Hega Holst vandt i år hovedprisen “The Blixen Literary Award” for årets skønlitterære udgivelse På Træk. Hun vil i samtale med museumsdirektør Catherine Lefebvre præsentere sin prisvindende roman og sin inspiration fra Blixen. “Jeg oplever en stor samhørighed mellem min hovedperson Kaya og Karen Blixen og hendes kvindeskikkelser i hendes fortællinger. I det hele taget er jeg opmuntret af “det afvigende”, det, der spejler og synliggør det normale,” fortæller Kamilla Hega Holst. PolPlus pris 125 kr. / Alm. Pris 200 kr. hos plus.politiken.dk – billetten inkluderer en let forfriskning. Arrangementet er støttet af Kulturstyrelsen.

Foto af Kamilla Hega Holst taget af fotograf Anne Mie Dreves

 

FORFÆNGELIGHED OG HUMOR

ONSDAG DEN 28. OKTOBER KL. 17

Lektor Ivan Z. Sørensen indfanger kontrasterne i Richards Avedons verdensberømte fotos af Blixen og fortæller om Blixens tilgivende og humoristiske gengivelser af sin sårede forfængelighed. Besøg udstillingen “Blixen på Scenen” med de originale Blixenkjoler inden foredraget, hvor der er fokus på Blixens selviscenesættelse, forklædning og forvandling. PolPlus 125 kr. /Alm. pris 200 kr. hos plus.politiken.dk  – museumsentré er inkluderet.

Anmelderroste forestillinger genopføres

mette_frank

Karen Blixen Museet genopfører teatersucceser. “Skibsdrengens fortælling” og ”Ringen” fik store roser fra teateranmelder Anne Middelboe Christensen: “som ordkunst er den noget af det ypperste. Den sidder i kroppen længe efter. Som Blixen tatoveret i tankerne.” I “Ringen” fra Vinter-eventyr (1942) lader Blixen uskylden tale: ”Konrad, den unge Ægtemand, havde højtideligt lovet sig selv, at fra nu af ingen Sten skulde findes, og ingen Skygge falde, paa hans Elskedes Vej.” Men der går ikke længe før Blixen tager kærligheden i hårdhændet behandling. Både køn og klasse kommer i spil i den ungdommelige kærligheds tvister. “Skibsdrengens fortælling” ligeledes fra Vinter-eventyr (1942) har megen magi. “Du har drukket med Sunniva nu”, sagde hun, “du har drukket lidt forstand ind, så at i fremtiden ikke alle dine tanker skal falde som regndråber i den salte sø.” Gennem skibsdrengen Simon fortælles en gribende historie om modet, viljen til at elske og næstekærlighedens sande væsen – en skæbnefortælling om, at det man giver ud, kommer tilbage til én, og ofte i en helt uventet form.

Petrine AggerFoto øv: Mette Frank og til højre: Petrine Agger

Skuespillerne Mette Frank og Petrine Agger fortolker historierne i et meget ligefremt og oprindeligt udtryk. Dramatiseringen af Blixens fortællinger placerer karaktererne helt tæt på publikum, som næsten kan smage fortællingens stemningsmættede sprog. Grundet successen genopføres ”Skibsdrengens fortælling” og ”Ringen”, så publikum tilbydes en prominent dobbeltforestilling på Karen Blixen Museet. Teaterforestillingerne ”Ringen” og ”Skibsdrengens fortælling” Søndag 11. okt. kl. 14 – 15:30 På Karen Blixen Museet

 

 

 

 

Karen Blixen Museet og Politiken Plus inviterer til en aften med forfatter Dy Plambeck, der vil tale med sprogprofessor Jørn Lund om krig og sprog. TORSDAG 1. OKTOBER KL. 19.30 Pluspris 125 kr. Pris ikke-abonnenter 200 kr. Køb her Det vil de gøre med afsæt i Dy Plambecks seneste roman ‘Mikael’, som tager udgangspunkt i historien om journalisten Becky, der i 2011 tager til Afghanistan for at skrive om danske soldaters liv. ‘Mikael’ er en roman om krigens tilstand, dens kulde og ubarmhjertighed, men også en fortælling om kærlighed, menneskelig følsomhed og sårbarhed. Bogen er samtidig et forsøg på at give krigen et sprog. Dy Plambeck foto Isak Hoffmeyer, 2014Dy Plambeck forklarer om arbejdet med bogen at: “Det var min oplevelse, da jeg var i Afghanistan, at der mangler et sprog for krigen. Ikke konkret, for krigen har sit eget sprog og udtryk, men et sprog for, hvordan det er at være i krigens bevidsthed. Sproget er noget af det sværeste for soldaterne, altså at sætte deres erfaringer i tale, fordi det, de oplever, ligger uden for det civile sprogs rammer. I stedet for sidder det i kroppen på dem. Alt, hvad vi mennesker i den civile verden foretager os i løbet af en dag, har vi et sprog for. En soldat, der er udsendt til Afghanistan foretager sig noget, der ligger udenfor, hvad det civile sprog rummer. Det viser sig blandt andet, når soldaterne kommer tilbage i det civile samfund efter at have været udsendt. De har oplevet noget, de ikke har ord for. Derfor kan de ikke tale med deres pårørende om det. Min roman er et forsøg på at give krigen et sprog, at sprogliggøre hvordan det er for soldaterne at være i en krigsbevidsthed. Altså at forsøge at sige alt det, der ikke kan siges. ” Dy Plambeck oplevede selv da hun kom hjem fra Afghanistan i 2012, at hun mistede sproget: “Jeg kunne ikke vende tilbage til den måde, jeg havde skrevet på før, eller om de emner, som jeg havde beskæftiget mig med tidligere. Jeg var nødt til at finde et nyt sprog at skrive i. Det krævede stoffet, formen og emnet. At skrive ‘Mikael’ var for mig en kamp for at vinde sproget tilbage.” Dy Plambeck (f. 1980) er uddannet fra Forfatterskolen i 2004. Hun fik sit gennembrud med digtsamlingen “Buresø-fortællinger” som hun i 2006 modtog Det Danske Akademis Klaus Rifbjergs debutantpris for. Siden har hun udgivet romanerne Texas Rose (2008), Gudfar (2011) og senest Mikael (2014). Dy Plambeck har skrevet forordet i en genudgivelse af Karen Blixens fader Wilhelm Dinesens Jagtbreve. Jørn Lund (f. 1946) er medlem af Det Danske Akademi og formand for både Dansk Sprognævn og Rungstedlundfonden. Jørn Lund har udgivet en lang række værker og afhandlinger om det danske sprog og skriver om sproglige emner i Politiken. Jørn Lund har stillet sproglige diagnoser i bøger som ‘Helt vildt fedt’, ‘Den sproglige tilstandsrapport’ og ‘Og så tager vi den derfra’. Senest har han udgivet ‘Dansk i nullerne’ og ‘Dansk i skred’.


Bøger af både Dy Plambeck og Jørn Lund vil være til salg i bogbutikken med mulighed for signering. Arrangementet er støtte af Statens Kunstfond

HELLO HERITAGE

I samarbejde med Golden Days byder Karen Blixen Museet på følgende omvisninger. Hver omvisning varer 30 minutter og er inkluderet i entréen på 75 kr.

Engelsk omvisning lørdag 19. september kl. 15:30 og 16:00

Fransk omvisning lørdag 19. september kl. 10:00 og 10:30

Tysk omvisning lørdag 19. september kl. 12:45 og 13:15

Italiensk omvisning lørdag 19. september kl. 14:00 og 14:30

Engelsk omvisning søndag 20. september kl. 10:00, 10:30, 12:45 og 13:15

Tysk omvisning søndag 20. september kl. 14:00 og 14:30

Italiensk omvisning søndag 20. september kl. 15:30 og 16:00

BLOMSTER DEMONSTRATION

2014-05-12 03.02.43

“Til den skønneste af alle op ad blomsterhavet dukker, og på stilken, dug- og duftrig, den fuldkomne rose vugger.”Uddrag af digt skrevet af Karen Blixen, da hun var 18 år gammel.

Det er en populær og genkommende tradition, at museets blomsterdekoratør Helen Olsen om sommeren inviterer indenfor i museets normalt lukkede skærehave, der på denne tid er som til et lille paradis. I haven plukkes blomsterne til museets mange buketter skabt i Karen Blixens ånd.

Efterfølgende går turen indenfor i Karen Blixens gamle køkken, hvor Helen Olsen vil demonstrere og give fif til, hvordan man derhjemme selv kan skabe smukke og anderledes buketter.

Billetten inkluderer en lille forfriskning. Bemærk der er begrænset plads (max. 12).

arrangementet foregår søndag den 16. august kl. 16-18. Tilmelding her:

https://billetto.dk/da/blomsterinspiration-paa-blixen-museet

KULTURARVENS EPICENTER

Tirsdag den 15. september kl. 16

Museumsdirektør Catherine Lefebvre og professor og medlem af Det Danske Akademi Per Øhrgaard drøfter, hvorfor og hvordan Rungstedlund er et epicenter for kultur, litteratur og dansk kulturarv.

123Rungstedlund kan betragtes som et sandt epicenter for kultur, litteratur og dansk kulturarv. Længe inden Karen Blixen fødtes her, i 1885, var det et sted, som mange betydningsfulde forfattere havde besøgt – Johannes Ewald havde endda ophold i flere år på Rungstedlund.

Rungstedlund kan betragtes som et sandt epicenter for kultur, litteratur og dansk kulturarv. Længe inden Karen Blixen fødtes her, i 1885, var det et sted, som mange betydningsfulde forfattere havde besøgt – Johannes Ewald havde endda ophold i flere år på Rungstedlund.

Karen Blixen sørgede selv for, at Det Danske Akademi fik hjemsted på Rungstedlund, og Akademiet mødes fortsat på Rungstedlund og viderefører diskussionerne om litteratur og sprog. Kulturarven og diskussionen om den er nærmeste indlejret i dette vigtige sted.

Pris 75 kr. Køb billet på Billetto.dk her

GD Festival 2015 Logo 06

Sommerkursus: En båltale med forsinkelse….
”Jeg ved, i hvad Gæld jeg staar til de gamle Kvindesagskvinder i deres Grav. Naar jeg selv i mit Liv har kunnet studere, hvad jeg vilde og hvor jeg vilde, naar jeg har kunnet rejse alene Verden rundt, når jeg frit har kunnet få mine Ideer frem på Tryk, ja, naar jeg i Dag kan staa på en Talerstol, så skylder jeg disse Kvinder det, og det er få Mennesker, som jeg ærer og agter højere. Jeg ved, at de, for at opnaa saadanne Goder for ufødte Generationer af Kvinder, i deres eget Liv maatte gaa meget igennem, og give Afkald paa endnu mere, at de maatte døje Forargelse og Latterliggørelse, og at de uafladeligt maatte kæmpe mod Fordom og Mistro. (Karen Blixen, Essays)

I tre dage sætter Karen Blixen Museet fokus på 100-året for kvinders valgret med afsæt i Karen Blixen og andre kvindelige forfattere. Foredragsholdere vil være: Jytte Nielsen, Marianne T. Stecher, Svend Skriver, Bo Hakon Jørgensen, Jens Andersen samt Mette Moestrup, som sammen med Naja Marie Aidt og Line Knutzon har skrevet fællesbogen Frit Flet, der på poetisk vis giver et forfriskende syn på feminisme i dag. Kurset koster 1350 kr. inkl. frokost – bestil plads på www.billetto.dk

Program sommerkursus 2015

Rungstedlundprisen 2015 tildeles forfatteren Tom Buk-Swienty

Tom Buk-SwientyTom Buk-Swienty har gennem de senere år beskæftiget sig indgående med Karen Blixens fader, Wilhelm Dinesen, og har udgivet to af i alt tre bind af familie-krøniken om Dinesen-slægten.

Tom Buk-Swienty er forfatter, journalist og historiker. I 2013 var Buk-Swienty aktuel med biografien Kaptajn Dinesen. Ild og Blod: en stor fortælling om aristokraten, forfatteren, jægeren og krigeren Wilhelm Dinesen, Karen Blixens far. Andet bind, Til døden os skiller, udkom i 2014, og tredje bind om sønnen Thomas Dinesen udkommer i 2015.
Begge bøger blev nogle af de mest sælgende danske biografier.
Inden Dinesen-eposset udkom, opnåede Tom Buk-Swienty stor bevågenhed med sine anmelderoste og prisbelønnede dokumentariske fortællinger om nederlaget i 1864, Slagtebænk Dybbøl, efterfulgt af Dommedag Als og 1864 i billeder. Bøgerne blev forlæg for DR’s TV-dramaserie 1864.

“Det er medrivende læsning … Så elementært spændende som nogen thriller.” Sådan skrev Weekendavisen om bøgerne om Kaptajn Dinesen. Rungstedlundprisen 2015 gives for den fremragende formidling af Wilhelm Dinesens liv og perspektiveringen i historisk lys.

Hendes Majestæt Dronningen, som er protektor for Karen Blixen Museet, vil være til stede ved prisuddelingen.

Prisen, som er på 50.000 kr., er stillet til rådighed af Hørsholm Kommune og uddeles 28. april 2015 på Rungstedlund – i umiddelbar nærhed af Karen Blixens fødselsdag den 17. april.

På foto ses Tom Buk-Swienty, fotograf: Morten Holtum, 2010.

Tusind og én nat – set fra oversætterens og journalistens side

Karen Blixen Museet inviterer i samarbejde med Politiken Plus til en aften med fokus på den store nye prisbelønnede oversættelse af Tusind og én Nat. Her vil oversætteren Ellen Wulff tale med journalist Pernille Bramming. Begge har stor erfaring med Tusind og én Nat og de formidler begge aspekter af den arabiske litterære kultur men på forskellige måder. Til arrangementet vil de selvfølgelig også komme ind på nutidens reception af Tusind og én Nat.

Fra højstemt til folkelig
I kølvandet på Det danske Akademis præmiering i november 2014 af Ellen Wulffs oversættelse af Tusind og én Nat synes det oplagt at sætte to specialister i scene. I sin motivering af præmieringen af værket siger Pia Tafdrup: ”Oversættelsen af Tusind og én nat er en kraftpræstation og forlaget Vandkunstens udgave et sjældent smukt bogværk. Når oversættelsen er så vellykket, skyldes det, at Ellen Wulff betjener sig af et greb, hvor hun både forholder sig præcist til originalen og giver sig selv mulighed for en poetisk udfoldelse, der er underfundig og legende med det resultat, at teksten fænger, bliver underholdende og lystfuld. Vi får den ægte vare, i og med at der ikke her – som i andre udgaver – er taget bornerte hensyn. Det overvældende ved oversættelsen er, at den spænder fra det højstemte til folkelig og jævn prosa, endda til det sjofle. ”

Karen Blixen var meget inspireret af den arabiske eventyrsamling Tusind og én Nat. Det er en rammefortælling med fortællersken Shahrazãd, der hver aften måtte fortælle en ny historie for sin mand den skinsyge kong Shahriyar. Shahrazãd sørger for at standse fortællingen præcis, når den var allermest spændende. Shahrazãd udsætter sådan hele tiden henrettelsen, og til sidst er hun blevet helt uundværlig for kongen. Ved netop at sammenligne sig med Shahrazãd betoner Karen Blixen, at også for hende er det at fortælle historier ensbetydende med at opretholde og forlænge sit liv. Fortællingen er med andre ord et spørgsmål om liv og død.

Ellen Wulff er en af Danmarks fremmeste oversættere fra arabisk og har modtaget en række priser. Hun er mag.art. og har foruden sit oversætterarbejde undervist på Universitetet.

Pernille Bramming er debatredaktør ved Weekendavisen, forfatter og ekspert i de arabiske lande og islam. Med en uddannelse som cand. mag. i samfundsfag og fransk fra RUC var Pernille fra 1991-1996 bosat i Kairo som Mellemøsten-korrespondent for Politiken. Pernille har rejst og rapporteret fra hele Mellemøsten, Afghanistan og Iran og bl.a. skrevet Hjemme i Kairo (2009), som er en personlig fortælling om at bo i Kairo, studere arabisk og blive gift ind i en egyptisk storfamilie.

Arrangementet foregår på Karen Blixen Museet, Rungsted Strandvej 111 torsdag den 26. marts kl. 19:30. Billetter 125 kr. (Polplus)

Den smukke nye udgave af Tusind og én Nat kan købes til særpris til arrangementet.

Arrangementet er støttet af: Kunstfonden_LOGO_small_JPG
Danica-Curcic_550x550_20000_550            

Fredag den 6. marts kl. 17. Skuespiller Danica Curcic læser Karen Blixens fortælling “Det drømmende barn” fra Vinter-eventyr. Karen Blixens Vinter-eventyr blev udgivet i 1942 under 2. Verdenskrig og har skæbne som gennemgående tema. Selve titlen er inspireret af William Shakespeares værk The Winter´s Tale.

“Det drømmende barn” er en fortælling om drømme, kærlighed og livet. Historien tager udgangspunkt i Karen Blixens filosofi om, at hvis man planter et ungt træ zbøjes, så sætter den frodig vækst af skud og blomster, men går snart ud. Det samme er tilfældet med det fattige forældreløse barn Jens, som bliver adopteret af et rigt ægtepar. I sin fantasi forestiller Jens sig, at han er et hjemvendt forsvundet barn. Han får hurtigt ændret stemningen i sit nye hjem og spinder alle ind i sine drømme. På en meget overraskende måde viser virkeligheden sig til sidst at overgå fantasien.
Danica Curcic har netop været aktuel i Det kongelige Teaters anmelderroste forestilling “Romeo og Julie” og en række andre film og teaterstykker.

Onsdag den 11. februar kl. 14 har museet omvisning i børnehøjde. Hør sjove historier og prøv safarilegen i dagligstuen, som Karen Blixen ofte legede med husholderskens søn Nils Carlsen. Lene Brandt, der er uddannet lærer og som til daglig arbejder i museets skoletjeneste, viser rundt. På omvisningen kommer vi rundt på hele museet og hører alle de gode og sjove historier, der knytter sig til Rungstedlund på en sådan at både børn og voksne får udbytte af omvisningen.  Omvisningen koster 100 kr. for voksne og er gratis for børn. Bemærk: Børn kun ifølge med voksne, som har ansvaret for dem.

Omvisning
Photo Kurt Rodahl Hoppe

FRIT FLET

Karen Blixen Museet inviterer i samarbejde med Politiken Plus til en aften med forfatterne Line Knutzon, Naja Marie Aidt og Mette Moestrup omkring deres værk “Frit Flet”, som af Statns Kunstfond er blevet udvalgt til en af de bedste bøger i 2014, i begrundelsen står der bl.a.:

’Det er en rørende, intelligent og humoristisk bog, der udforsker køn, frihed, krop, forbrugerisme og hvad det vil sige at være menneske. Midt i en tid præget af polariseret skyttegravskrig er det forfriskende, at spørgsmålet om hvad feminisme er stilles med ægte nysgerrighed.’

Onsdag 21. januar vil forfatterne Naja Marie Aidt, Mette Moestrup og Line Knutzon fortælle om arbejdet med bogen, om begrundelsen for overhovedet at kaste sig ud i projektet – og selvfølgelig om de liv og tanker, der er udgangspunktet for det hele. Arrangementet foregår på Karen Blixen Museet, Rungsted Strandvej 111. Billetter kan købes hos Politiken Plus her:

Tapas med vin kan bestilles inden arrangementet til 85 kr. på info@cafekarenblixen.dk og efter arrangementet sælges drinks til gode priser.

 

Udgivet i Events | Skriv en kommentar