Karen Blixens blomster fortolket af Maria Dubin

by

Kan opleves til og med uge 42. Karen Blixens blomster fortolket af Maria Dubin er en ny smuk bog med halvtreds udvalgte tegninger og tekst ved kunstkritiker Mai Misfeldt.

Maria

Øvelse: ”Foretag en rejse til du kommer til en have. Gå ind i haven. Vælg den blomst, der i dag står tydeligt frem for dig. Skær blomsten af, bær den forsigtigt hjem. Betragt blomsten. Læg den væk. Tegn blomsten i én koncentreret bevægelse. Gentag denne øvelse regelmæssigt.”
Sådan forklarer Mai Misfeldt Maria Dubins metode, som hun sammenligner med Yoko Onos praksis i den lille gule bog ”Grapefruit.” Hver uge igennem et år kom Maria Dubin i Karen Blixen Museets skærehave og udvalgte en blomst, som netop den dag talte til hende. Blomsten studerede hun nøje og tog med sig hjem, hvorefter hun tegnede den med en særlig lysægte sort tusch i koncentreret nærvær. Når Maria Dubin tegnede selve blomsten, så hun ikke længere på den. Transformationen var allerede i gang. Resultatet er blevet til overdimensionerede, sanselige og naivistiske blomstertegninger, som hver repræsenterer en voldsom energiudladning.

Skønhed gør verden bedre
Karen Blixens forhold til blomster var ukonventionelt. I sine blomsterbuketter blandede hun traditionelle blomster med mere utraditionelle, som f.eks. kålhoved og mælkebøtter. Hver gang Blixen arrangerede buketter, var det som var hun i gang med et maleri, hvor farver og kompositioner skulle være på plads. For billedkunstneren Maria Dubin gør skønhed verden bedre.

Bogen Karen Blixens blomster fortolket af Maria Dubin er trykt i et begrænset oplag i henholdsvis en dansk udgave indbundet i orange lærred og en engelsk udgave (Karen Blixen´s Flower´s – Interpreted by Maria Dubin) i grønt lærred. Bogen udkommer torsdag den 29. juni med reception på Karen Blixen museet mellem kl. 15-17. Karen Blixens blomster fortolket af Maria Dubin er udgivet af Karen Blixen Museet med støtte fra Frimodt-Heineke Fonden og er trykt på forlaget Officin, der har lagt stor omhu ned i selv de mindste detaljer.