Rungstedlundprisen 2016 tildeles Jette Baagøe

by

Se TVLorrys indslag fra dagen her

Rungstedlundprisen 2016 tildeles lic. scient. Jette Baagøe

Foto HASSE FERROLD: H M DRONNINGEN 12 04 2016 RUNGSTEDLUND PRISEN PÅ KAREN BLIXEN MUSEET http://blixen.dk/ til JETTE BAAGØE Direktør på Jagt og Skovbrugsmuseet http://www.jagtskov.dk/
Foto HASSE FERROLD

Jette Baagøe har gennem sin karriere beskæftiget sig indgående med emner, som ligger meget tæt på Karen Blixens sfære nemlig jagt, skov og natur.
Jette Baagøe har siden 1984 og indtil 2016 ledet Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm, og i 2015 kunne Baagøe høste frugterne af et årelangt og meget omfattende samarbejde med en lang række aktører om at få anerkendt Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Dette historisk vigtige og meget interessante jagtlandskab ligger i de nordsjællandske statsskove tæt på Karen Blixens Rungstedlund, og bidrager til den lokale herlighedsværdi samt til fortællingen om Karen Blixens danske hjemstavn.
I anerkendelse af denne imponerende landvinding for Danmarks jagt- og naturhistorie tildeles Jette Baagøe årets Rungstedlundpris.
Professor Niels Elers Koch motiverer prisen ved prisuddelingen.
Jette Baagøe er desuden forfatter til utallige artikler både videnskabelige og formidlende. Således deltog hun i årene 1990-2000 i DRs ”En naturlig Forklaring” og ”Lexicon”, ligesom Baagøe i 2011 stod bag særudstillingen Dianas døtre – Kvindelige jægere dengang og nu, hvor man fik bragt Blixen som jæger ind i billedet. Udstillingen var resultatet af et forskningssamarbejde med Kvindemuseet i Danmark.

Hendes Majestæt Dronningen, som er protektor for Karen Blixen Museet, vil være til stede ved prisuddelingen.

Prisen, som er på 50.000 kr., er stillet til rådighed af Hørsholm Kommune og blev uddelt den 12. april 2016 på Rungstedlund – i umiddelbar nærhed af Karen Blixens fødselsdag den 17. april.