Sofie Gråbøl fortolker Blixen

by

Søndag den 4. marts kl. 14.

Oplev vintereventyret ”Peter og Rosa” på Rungstedlund

”Drengen blev rød i sit lyse ansigt, da han så hende så tæt ved sig, han kom lige hen til hende og tog hende om håndledet, under det stumpede ærme.”

Karen Blixen udgiver i 1942 Vinter-eventyr, fortællinger som skildrer danske miljøer med en kærlighed til det dystre, ungdommeligt livsmodige og skæbnesvangre.

Skuespiller Sofie Gråbøl læser vintereventyret ”Peter og Rosa” op på Rungstedlund. Blixens fortælling skrildrer to unge, som vokser op i et livsfornægtende præstegårdsmiljø, længes efter eventyret til søs og drages mod hinanden i kærlighedens svangre og isnende livstag.

Køb billet her
Billetten dækker entré til museet kl. 11 – 16.

Naturens sjælepåvirkning

I ”Peter og Rosa” står træerne nøgne og isen er ved at bryde op. Naturens voldsomme kræfter fænger Karen Blixen, og dens omskiftelighed påvirker fortællingens karakterer, deres følelser og anelser.

”Til alle sider genlød den uophørlige hvisken af faldende vand, den voksede og blev til en sang. Verden levede op under den, ting drog ånde i mørket.”

Vinteromvisning i fuglereservatet

Vi vil lade publikum oplev den natur, der omgav og inspirerede Karen Blixen. Efter oplæsningen vil forstkandidat Peter Friis Møller vise rundt i fuglereservatet omkring Blixens hjem. Her står træarterne i silhuet, og de overvintrende fugle skutter sig, mens hasseltræet folder de allerførste blomster ud.

Blixens danske univers

Skuespillerne, som læser Vinter-eventyr op, er udvalgt af Blixen-connaisseur, instruktør og skuespiller Joen Bille. Oplæsningen foregår i Boganis-salen på loftet, hvortil der kun er adgang via trappe og der anvendes ikke mikrofon eller højtalere. Vi skal blot nyde skuespillerens stemme, som henfører os tilbage til 1800-tallets danske drama.

Oplæsningen er generøst støttet af 15. Juni Fonden.

PROGRAM
Kl. 14 – 15:30 Oplæsning
Kl. 15:30 – 16:30 Omvisning i park og fuglereservat

NB: Der er kun adgang til oplæsningen via trappe!
Mad og drikke bestilles særskilt i caféen: 45 76 48 56 eller personale@cafekarenblixen.dk

Portrætfoto af Sofie Gråbøl: fotograf Søren Kirkegård