TIDLIGERE AFHOLDTE ARRANGEMENTER

by

VILLADS FRA VALBY

Oplæsninger af Villads fra Valby historier ved forfatter Anne Sofie Hammer.

Anne Sofie Hammer fortæller om Villads fra Valby – hvordan hun fik idéen, og hvordan det blev til en hel serie. Bagefter læser hun højt fra “Villads fra Valby” og “Villads fra Valbys uhyggelige halloween”. Det bliver ikke uhyggeligt, men tværtimod virkelig hyggeligt, og der vil både være tid til at stille spørgsmål og få signeret sine Villads-bøger.
Arrangementet foregår i efterårsferien onsdag den 18. oktober kl. 14. Billetter: 25 kr. børn, voksne 100 kr. inkl. entré kan købes på børn, voksne 100 kr. inkl. entré på billetto.dk eller i museumsbutikken.

MINDEORD TORE DINESEN

Tore V. Dinesen, major, adjudant, pilot, tidl. formand for Rungstedlundfonden, Charlottenlund, 84 år.

Direktør for Karen Blixen Museet, Catherine Lefebvre, og konstitueret formand for Rungstedlundfonden, advokat Jesper Rothe skriver mindeord:

Med stor sorg har Rungstedlundfonden og Karen Blixen Museet modtaget meddelelsen om Tore Vilhelm Dinesens bortgang den 17. august 2017.
Tore Dinesen var søn af Thomas Dinesen, Karen Blixens broder og fortrolige; engagementet i Blixens forfatterskab og i Rungstedlund videreførte Tore Dinesen efter sin fader.
Fra 1968 virkede Tore Dinesen som formand for Rungstedlundfonden, en post han varetog igennem 45 år frem til 2013, hvorefter han fortsatte som et meget engageret medlem helt frem til sin død. Med utrætteligt engagement blev Tore Dinesen en gennemgående skikkelse, først som vigtigt tidsvidne til den sene epoke i Karen Blixens liv, dernæst som indfølende primus motor i videreførelsen af Rungstedlund som litteraturmuseum og fristed for alle med adgang for offentligheden fra 1991.
Karen Blixen Museet, som i fjor kunne markere sit 25-års jubilæum, blev et af Tore Dinesens livsværker. Tore Dinesen var en hyppig og trofast deltager, når Karen Blixen Museet indbød til litterære aftener, udstillingsåbninger, Rungstedlundprisuddeling og filmoptagelser, eller når pressen kaldte på ham for at lytte til de mange interessante historier, han erindrede fra sin ungdom i selskab med sin berømte tante; altid var han veloplagt, åben og til stadighed i dialog med husets gæster. Tore Dinesen var, som sin tante, en fremragende fortæller.
Derudover var Tore Dinesen med sit varme og imødekommende væsen en verdensmand, som med en intuitiv forståelse for sine medmennesker favnede alle, han kom i berøring med, og denne egenskab – blandt mange andre – gjorde ham elsket og respekteret i vide kredse.
Af uddannelse var Tore V. Dinesen major med en aktiv karriere som jagerpilot. Herefter blev han adjudant for Tronfølgeren og senere for Prins Henrik, og det var ham en meget stor glæde, at H.M. Dronningen senere skulle blive Karen Blixen Museets protektor.
I en moden alder begyndte Tore Dinesen at læse litteraturvidenskab på Københavns Universitet; dette ønske om fordybelse og indsigt i litteraturen var kendetegnende for Tore Dinesens engagement.

Rungstedlundfonden og alle på Karen Blixen Museet vil savne Tore Dinesen, hans venlige sind, hans engagement og hans helt særlige indsigt i historiens kerne: Karen Blixen. Vore tanker går til hans hustru, Betty Dinesen, og til familien.
Æret være Tore Dinesens minde.

Beryl Markham voksede op på en farm i det nuværende Kenya med en uhørt grad af frihed. Hun gik barfodet på jagt med unge nandier, havde en zebra som kæledyr og heste som venner. Hun opdagede tidligt magien ved at flyve, og fra sin lille Avian-maskine spottede hun elefanter for storvildtjægeren Bror Blixen. Hun er verdensberømt for at flyve alene over Atlanten i 1936, havde et gådefuldt og glamourøst liv med mange elskere, bl.a. Denys Finch Hatton.

Kom og hør om Med Natten mod Vest, der er Beryl Markhams fascinerende historie om sit liv i kolonitidens Afrika. Det foregår i en samtale mellem Charlotte Jørgensen, der har udgivet bogen, og Anita Frank Goth, der har skrevet efterskrift til den.

Anita Frank Goth, cand.mag., journalist, oversætter og redaktør. Tidl. underviser i litteratur, redaktør på KVINFO og KVINFOs projektleder på Nordisk Kvindelitteraturhistorie i samarbejde med professor Anne-Marie Mai, SDU. Medredaktør af den feministiske antologi Nu er det nok. Så er det sagt og bidragyder til Elitefeministerne.

Charlotte Jørgensen, ph.d., og tidligere forlægger på C&K Forlag.

Billetter til arrangementet som foregår på Karen Blixen Museet torsdag den 28. september kl. 17:00 koster 75 kr. inkl. entré til museet og kan købes på billetto

Kom med på en tur rundt i Karen Blixens billedskabende univers, når omviser og mag. art i kunsthistorie Louise Estrup tager publikum med rundt på Karen Blixen Museet og giver et indblik i forfatterens helt særlige blik for detaljen – både i sit maleri og i sit forfatterskab.
Karen Blixen troede som helt ung, at hun skulle være billedskunstner, og gik på kunstakademiets forskole for kvinder. På omvisningen kommer publikum omkring Blixens tegninger og malerier i galleriet, inden Louise Estrup bevæger sig videre til forfatterskabet, hvor Karen Blixen formår at beskrive et landskab, som det ville tage sig ud for en maler bag sit staffeli. Temaomvisning søndag den 1. oktober kl. 14. Billetter på billetto. Og hvorfor ikke kombinere omvisningen med Café Karen Blixens skønne søndagsbrunch.
Foredrag med lektor Charlotte Engberg

KAREN BLIXENS KØBENHAVN
engberg_charlotte_1000[1]

Karen Blixens København

I flere af Blixens fortællinger danner København, helt eller delvis, scene for det fortalte. Foredraget vil give eksempler på, hvilken rolle byen indtager i disse fortællinger.
Karen Blixens fortællinger “Ib og Adelaide”, “Samtale om natten i København”, “Det drømmende barn”, og “Et familieselskab i Helsingør” vil bl.a. blive inddraget. Lektor på RUC Charlotte Engberg har beskæftiget sig indgående med Karen Blixen, hvis forfatterskab hun har udgivet en lang række bøger og artikler om.

Arrangementet foregår på Karen Blixen Museet, torsdag den 14.9. dem er en del af Goldendays festival København 850. Billetter kan købes på billetto.dk


Naturens og havens dag på Rungstedlund.
Søndag den 10. september kl. 14.30.


Rungstedlunds naturkonsulent Peter Friis Møller viser rundt i parken – Karen Blixens fuglereservat – og fortæller om naturen og arbejdet med at pleje og sikre herlighederne.
Mødested: gårdspladsen på Rungstedlund kl. 14.30. Varighed ca. 1½ time. Arrangementet er gratis. Man møder bare op!

OMVISNING I PARK OG HAVE I  forbindelse med Hørsholm Kommunes Kulturdag den 19. august kl. 14:00 viser forstkandidat Peter Friis Møller rundt i fuglereservatet på Rungstedlund. Mødested: Gårdspladsen på Runstedlund. Efterfølgende viser museets blomsterdekoratør Helen Olsen rundt i skærehaven kl. 15:15. Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig, man møder bare op. Husk tøj og fodtøj efter vejret.

PageLines-Havefoto.jpg

NATURENS OG HAVENS DAG PÅ RUNGSTEDLUND

kurt-rodahl-hoppes-billeder-003

Søndag den 10. september kl. 14:30 viser Rungstedlunds naturkonsulent Peter Friis Møller rundt i parken – Karen Blixens fuglereservat – og fortæller om naturen og arbejdet med at pleje og sikre herlighederne. Mødested: Gårdspladsen på Runstedlund. Varighed 1 1/2 time. Det  er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig, man møder bare op. Husk tøj og fodtøj efter vejret.

 

ȟ|‘kalender 013

Søndag den 5. marts kl. 14. På denne omvisning vil mag.art i kunsthistorie Louise Estrup fokusere på Karen Blixens billedskabende univers, hvor Karen Blixen havde et helt særligt blik for detaljen. Karen Blixen troede som helt ung, at hun skulle være billedkunstner og gik på kunstakademiets forskole for kvinder. På omvisningen ser vi på Karen Blixens tegninger og malerier i galleriet, inden vi bevæger os videre til forfatterskabe, hvor Karen Blixen f.eks. formår at beskrive et landskab, sådan som en det ville sig ud for en maler, der står bag sit staffeli:

“Den vidtstrakte, bølgende danske egn var blikstille og sval, forunderlig lysvaagen i den tidlige morgentime, inden solopgang. Der var ikke en sky på den perleblege himmel, ikke en skygge langs de dæmrende højdedrag, skove og marker. Tågen var ved at lette fra lavninger og dale, luften var kølig, græs og løv drivvåde af dug. Uset af menneskers øjne, og uforstyrret af deres færden, hvilede landet i sig selv, og åndede et liv uden for tiden, som menneskers sprog ikke har ord for.”

Karen Blixen “Sorg-Agre” fra Vinter-eventyr.

Billetter kan købes på billetto: https://billetto.dk/events/temaomvisning-blixens-malede-fortaellinger

Billetten til omvisningen giver samtidig adgang til museet denne dag, der er åbent fra kl. 11-16.

Pressebillede med udstillingstitel

Grafik: Mette Secher

Drømmen om skærsommer. Forlænget frem til den 24. februar 2017

En udstilling om ungdommens overmod, fantasi og forelskelse. En hyldest til Karen Blixens kærlighed til Shakespeare, naturen og kunsten.

Luise Midtgaard 5Luise MidtgaardFotos: Luise Midtgaard

Karen Blixen læste som purung Shakespeare og skrev digte fyldt med natur og ungdommelig længsel. Karen Blixen Museet hylder Karen Blixens kærlighed til Shakespeare, naturen og kunsten med særudstillingen Drømmen om Skærsommer. Blixens digte og hendes illustrationer til Shakespeares komedie En skærsommernatsdrøm vises i en fortryllende og sanselig udstilling, hvor ungdommens overmod, fantasi og forelskelse smelter sammen med Rungstedlunds skønne natur.

Kurt Rodahl Hoppe 4Kurt Rodahl Hoppe 3untitledFotos: Kurt Rodahl Hoppe

Karen Blixens fine streg indfanger En skærsommernatdrøms scener, romantisk og skrøbeligt, som et drømmespind med alfer, forvandlinger og bryllupsfejring. Kærligheden til Shakespeare følger hende livet igennem, og mod slutningen af sit liv siger Karen Blixen ligefrem:
”Jeg kunne ikke have levet uden Shakespeare” – LIFE Magazine, 1959
I 2016 markeres 400 året for Shakespeares død verden over, og museet ønsker at deltage i den internationale markering. Derfor har Karen Blixen Museet indgået et samarbejde med Luna Park Scenekunst, som blixensk vender op og ned på inde og ude.

Grænserne mellem natur og kultur, drøm og virkelighed udviskes og bytter plads. Drømmen om skærsommer vokser både frem indenfor og ude i Rungstedslunds naturskønne park.

Luna Park Scenekunst skaber et sanseligt univers, hvor duftende blomster, poesien og vilde træer vokser frem blandt møbler og loftets bjælker. Et sted kan man høre Suzanne Brøgger læse Blixens digte, alferne driver gæk og Blixens blondegardiner vokser vildt.

Kurt Rodahl Hoppe 5I udstillingen kan børn lave deres egne alfer til et dukketeater. Alferne må man gerne tage med hjem. Foto: Kurt Rodahl Hoppe.

Med Drømmen om Skærsommer ønsker Karen Blixen Museet at skabe en sanselig tilgang til litteraturen og vise en yngre og mere romantisk side af Karen Blixen som poet og tegner.

Kurt Rodahl Hoppe 2Udstillingsteamet: Forrest siddende: Annemari Broggard Clausen, Anne Sofie Tiedemann Dal, og Luna Park Scenekunst v. Luise Midtgaard og Betina Birkjær. Foto: Kurt Rodahl Hoppe.

Udstillingsidé: Annemari Brogaard Clausen & Anne Sofie Tiedemann Dal

Koncept og scenografi: Luna Park Scenekunst – Betina Birkjær og Luise Midtgaard

Tekniker: Kjeld Bundgaard Madsen

Indtaling af Blixens digte: Suzanne Brøgger

Oversættelse af digte: Russell Dees

Lydproduktion: Anders Juhl

Derudover: Forstandidat Peter Friis Møller, Lene Brandt Rasmussen og blomsterdekoratør Helen Olsen.

Grafisk Design: Mette Secher

Vi takker:

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, 15. Juni Fonden, Knud Højgaards Fond, Toyota-Fonden, Bestles Fond – Etatsraad Georg Bestle og Hustrus Mindelegat, Civilingeniør Otto Kierulffs Fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, Jyllands-Postens Fond, Rosendahl Copenhagen, Hørsholm Kommune, Rungstedgaard og Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum.

img_0395

A supermodel´s guide to Copenhagen obviously must include Karen Blixen´s home in Denmark – Rungstedlund. CNN Style visited Rungstedlund with the Danish model Freja Beha Erichsen, known for her androgynous look and for being one of the muses of Karl Lagerfeld. She explores both the garden, the living rooms and the literature of Blixen…

Watch the clip here

Jul på Rungstedlund

????????????????????????????????????

I december måned emmer Rungstedlund af julestemning, lige fra man træder ind ad hoveddøren. I Karen Blixens hjem kan man fra onsdag den 30. november opleve de enkle julepyntede stuer med julebuketter og juletræet i dagligstuen, der står pyntet som Karen Blixen selv foretrak det med sølv og hvidt. Karen Blixen pyntede altid op til jul i sit hjem på Rungstedlund, men selve juleaften holdt hun hos sin søster Ellen Dahl på Sandbjerg ved Dybbøl eller hos venner på godserne Wedellsborg og Gyldensteen. For Karen Blixen var juleaften noget med mange mennesker, gaver og en stor gåsesteg. Man bliver aldrig for gammel til at glæde sig over julen, siger Karen Blixen i et brev til sin mor: ”Man synes altid, at man er blevet saa gammel, at Julen næsten har mistet sin Betydning, og så kommer der dog saa meget med den, som har saa stor Magt endnu.”

Karen Blixens Jul

På første sal i Boganis-salen har designfirmaet Rosendahl med deres stylist Christina Palm Nielsen i spidsen skabt en elegant juleudstilling. Stemningen er som taget ud af et vintereventyr, hvor man træder ind i knitrende poetisk univers med et smukt langbord, hvor der er dækket op til julemiddag for den helt store familie på 24. Her kan man blandt andet blive inspireret af de nye smukke vinglas i Tom Nybroes serie designet for Rosendahl. Nyheder fra Rosendahls kollektion Karen Blixens Jul er selvfølgelig i fokus med nyt julepynt, herunder en forsølvet og forgyldt julekrans og en billedramme til juletræet, som har været meget efterspurgt. I serien fås nu også en enkel og moderne adventskrans. Karen Blixens Jul får i udstillingen skønt selskab af en mintgrønt Wiinblad julepyntserie.

Som duftscenograf har Christina Palm Nielsen hyret Betina Birkjær ind, der har skabt en helt særlig vinterjulenote til udstillingen, som blander sig med den friske gran i franske kurve og eukalyptus, og som tilføjer en sanselig oplevelse til udstillingen. Udstillingen står åbent fra 1. søndag i Advent.

Smukt kunsthåndværk og helt unikke julekranse

I museumsbutikken forhandles nyheder fra serien Karen Blixens jul samt et mindre indendørs julemarked, hvor man kan købe unikt håndlavet kunsthåndværk i form af julepynt og kranse med ildtorn, ellekogler, røde bær og hvidt islandsk mos skabt af Helen Olsen sammen med museets kreagruppe.

rosendahl-tre-close-up

Fotograf Michelle Eistrup 3

SØNDAG DEN 4. DECEMBER KL. 14
Cand. mag og omviser Sofie Stenkjær viser rundt på et juleklædt Rungstedlund og fortæller om Karen Blixens Vinter-eventyr, som udkom midt under den tyske besættelse af Danmark. I Vinter-eventyr vender Karen Blixen hjem til danske landskaber og miljøer og til en stil, der ligger tættere på en dansk litterær tradition og knytter tråde tilbage til barndommen.

Køb billet på www.billetto.dk her

Fotograf: Michelle Eistrup

auja

NORDISK FORFATTERMØDE. TORSDAG DEN 10. NOVEMBER KL. 19:30 – 21:00
Det Danske Akademi inviterer nordiske forfattere indenfor på Rungstedlund. Oplev Helene Uri, Per Qvale, Au∂ur Jónsdottir med flere.

Helene Uri er norsk forfatter og sprogforsker, som debuterede med Dyp rød 315 i 2001, og vakte opsigt med Kællinger i 2013 – en sjov, satirisk roman om mænds magtmisbrug set gennem fire midaldrende kvinders øjne. Hendes seneste bog Fordi jeg elsker dig rammer ungdommen med sin første kærlighed, mishandling og svigt.

Per Qvale regnes blandt Norges fremmeste oversættere. I 2013 debuterede han skønlitterært med Trabant, en beretning om den pertentlige lektor, som i et næsten surrealistisk DDR bliver elskovssygt forelsket i sin fyrrige niece.

Au∂ur Jónsdottir hører til blandt de vigtigste nulevende islandske forfattere. Hun modtog Den islandske litteraturpris for romanen Dem i kælderen, som også blev indstillet til Nordisk Råds litteraturpris. Livstørst, som udkom på forlaget Tiderne Skifter i 2015, er Au∂ur Jónsdottirs tredje roman på dansk. Au∂ur Jónsdottir lægger ikke skjul på, at Livstørst er en autofiktiv roman, hvor alkoholens turbulente karakter, kærligheden og stærke kvinder brydes.

Det Danske Akademi har i samarbejde med Det Norske Akademi for Språk og Litteratur og Svenska Akademien udvalgt de nordiske forfattere. De danske og svenske forfattere annonceres i starten af september.

Polplus 90 kr. / Alm. Pris 175 kr. Køb billet hos plus.politiken.dk. Let forfriskning inkluderet.

Foto: Rut Sigurdardottir

_MG_7110

TEMAOMVISNING. SØNDAG DEN 6. NOVEMBER KL. 14 – 14.40

”Det er digterens ord, der skal få Ariel til at flyve” siger teaterdirektør Sørensen i Karen Blixens fortælling ”Storme” fra Skæbne-anekdoter. Han arbejder med en opsætning af stykket Storme, og digteren der henvises til, er naturligvis Shakespeare. Karen Blixen er levende optaget af Shakespeare og har mange referencer til ham i sit forfatterskab. Forfatter og litterat Vibeke Bruun Arildsen fortæller om ”Storme” og Blixens kærlighed til den store renæssancedigters ord.

Køb billet på www.billetto.dk her

Fotograf: Kurt Rodahl Hoppe

TommyOgTanneMedRes

TOMMY OG TANNE. HØRSHOLM BIBLIOTEK TORSDAG DEN 3. NOVEMBER KL. 19:30 – 21:30
Den prisbelønnede forfatter Tom Buk-Swienty fortæller om sin nyeste bog Tommy og Tanne på Hørsholm Bibliotek. Han tegner et portræt af et usædvanligt søskendepar, storesøster Tanne og lillebror Tommy, som tidligt afgav et løfte om at leve i deres fars ånd og søge det, de kaldte ’Det Store i Livet.’ Det førte Tanne til Afrika og Tommy ud i skyttegravene.

Billetter 75 kr. på www.billetten.dk her eller på Hørsholm Bibliotek.

Foto: Copyright Gyldendal

EIN SOMMER IN DÄNEMARK

Lena (Sandra Borgmann, r.) ist nach dem Flugabenteuer mit Mads (Rasmus Botoft, l.) überglücklich.

Karen Blixen Museet i centrum af ny film

En tysk TV-spillefilm med titlen ”Ein Sommer in Dänemark” tager inspiration i Karen Blixens liv og forfatterskab. Filmen vist til ca. 19 millioner tyskere den 30.10.2016.

ARIANE KRAMPE FILMPRODUKTION GMBHKAREN BLIXEN MUSEUM / EXHIBITIONROOM LENA FELDHUSEN Sandra Borgmann und MADS SOBURG (Rasmus Botoft) gehen durch den Ausstellungsraum mit Fotos und Briefen aus der afrikanischen Zeit und bleiben vor einem Foto von Denys Finch Hatton in Safarikleidung stehen.Fotos:(c) ZDF/Christiane Pausch.
Kort fortalt handler filmen om oversætteren Lena, der spilles af Sandra Bohmann, der arbejder på en biografi om Karen Blixen. For at følge i Blixens spor, tager Lena til København. Dette er dog blot et dække for at Lena kan finde sin far. Først efter morens død erfarer hun at han skulle bo på Christiania. Allerede på færgen møder hun Mads og deres veje krydses igen og igen.

Det viser sig, at også Mads har en særlig interesse og forbindelse til Karen Blixen. Han er den karismatiske og charmerende direktør for Karen Blixen Museet i Nordsjælland og er ikke så lidt inspireret af Denys Finch-Hatton. Gennem filmen udspiller sig en romance, som på flere måder bringer minder om ”Out Of Africa”. Med andre ord tegner det ret romantisk. Men hvad skal det blive til: Falder Mads for Lena eller styrter han ned i sin smukke gamle propelflyver? Genfinder Lena sin far og finder hun den store kærlighed? Eller ender det hele i en smuk tragedie ?

BLIXEN MUSEUM / GREEN ROOM LENA FELDHUSEN Sandra Borgmann und entdeckt auf einer Kommode das berühmte Grammophon, das Denys Finch Hatton Karen Blixen geschenkt hat. MADS SOBURG (Rasmus Botoft) kommt dazu.RUNGSTED/MUSEUMSGARTEN LENA FELDHUSEN Sandra Borgmann und MADS SOBURG (Rasmus Botoft) sitzen im Museumscafe und trinken Kaffee. Später vertauschen sie ihre Handys.Fotos:(c) ZDF/Christiane Pausch.

Mads spilles af Rasmus Botoft, der i Danmark er elsket fra satiren Rytteriet med Fritz og Poul som snobberne. I Ein Summer in Dänemark er det en helt anden form for romantisk charme, han skruer op for. I andre roller ses Jannie Faurschou og Kirsten Olesen.

Ponyridning beskåret

PONYRIDNING. ONSDAG DEN 19, TORSDAG DEN 20. OG FREDAG DEN 21. OTKOBER KL. 14 -16

Der er kommet ny ponyfold på Rungstedlund. I efterårsferien kan små og halvstore få en ridetur rundt i folden på de dejlige ponyer.
Billetter 25 kr. i kontanter eller MobilePay.

Foto: Dorthe Hansen

vitello-gaar-til-pigefoedselsdag-copyright-gyldendalCopyright: Gyldendal

VILD MED VITELLO Karen Blixen Museet har inviteret forfatter Kim Fupz Aakeson på besøg søndag den 9. oktober kl. 14, hvor han i en god halv time vil læse op for børn og voksne, der blandt andet kan høre om Vitello og hans venners nye eventyr.

Vitello går til pigefødselsdag
Kim Fupz Aakeson vil læse op fra tre bøger, heriblandt Vitello går til pigefødselsdag, som er den seneste og syttende del af serien om drengen, der hedder Vitello, fordi hans mor har boet i Italien i to måneder, dengang hun var meget ung og smuk.
Vitello er inviteret til Kammas fødselsdag med lagkage, sodavand og skattejagt. Men til fødselsdagen er der en anden dreng, Martin. Har Kamma flere hemmelige kærester? Vitello ved det ikke, men én ting er helt sikkert: Vitello vil gøre alt for at få Kammas opmærksomhed.

Den første bog om drengen Vitello udkom i 2008, og siden er der kommet et væld af nye historier. Man kan sige meget om Vitello, men kedeligt bliver det aldrig. Vitello-bøgerne henvender sig primært til drenge og piger i alderen 5-9 år.

Børnenes prisbelønnede storyteller

kim-fupz-aakeson-foto-robin-skjoldborg-2008Fotograf: Robin Skjoldborg, 2008
Kim Fupz Aakeson debuterede i 1984 med børnebogen Hvem vover at vække guderne? Han har udgivet over halvfjerds værker og opnået stor national berømmelse ned værker som Heks, Vitello-bøgerne, Pragtfuldt, Pragtfuldt og Berørte Katrine. For sit store arbejde har han modtaget flere priser. Heriblandt Kulturministeriets Børnebogspris, Børnebibliotekarernes Kulturpris, Danmarks Skolebibliotekarforenings Børnebogspris, Allen-prisen og Gyldendals Børnebogspris.

Kim Fupz Aakeson er en fremragende fortæller, og de er altid velkomne i Karen Blixens hjem!

Billetter 25 kr. for børn og voksne. Køb billet på https://billetto.dk/da/vild-med-vitello

SØNDAG DEN 9. OKTOBER KL. 14 – 14.30
Billetter 25 kr. for børn og voksne. Køb billet på www.billetto.dk her

Illustration: Copyright Gyldendal

Fotograf Luise Midtgaard 1

SØNDAG DEN 2. OKTOBER KL. 14 – 14:45
Forfatter og litterat Vibeke Bruun Arildsen viser rundt i særudstillingen Drømmen om Skærsommer, der viser en yngre og mere romantisk side af Karen Blixen som poet og tegner. Den unge Blixen illustrerede Shakespeares En skærsommernatsdrøm – en kærlighed til Shakespeare, som fulgte hende livet igennem. ”Jeg kunne ikke have levet uden Shakespare” – Karen Blixen i LIFE Magazine, 1959.

Køb billet på www.billetto.dk her

Fotograf: Luise Midtgaard

SØNDAG DEN 4. SEPTEMBER Kl. 14 – 14.40

Forfatter og litterat Vibeke Bruun Arildsen viser rundt i særudstillingen Drømmen om Skærsommer, der viser en yngre og mere romantisk side af Karen Blixen som poet og tegner. Den unge Blixen illustrerede Shakespeares En skærsommernatsdrøm – en kærlighed til Shakespeare, som fulgte hende livet igennem. ”Jeg kunne ikke have levet uden Shakespare” – Karen Blixen i LIFE Magazine, 1959.

Se nedenfor..
Sybille The Shakespeare Forum

Desværre er alle billetter udsolgt

TORSDAG 1. SEPTEMBER KL. 19:30 – 21
Nyd en fortryllende aften i selskab med Shakespeares skærsommer og en af Danmarks bedste fortællere, der som Karen Blixen rejste til Afrika og tog sine medrivende og fantastiske fortællinger med sig hjem, hvori sandheden får et forunderligt skær.

Sybille Bruun-Moss er skuespiller og medstifter af The Shakespeare Forum i New York. Oplev hende læse op fra Shakespeares En skærsommernatsdrøm. Fortryllelsen efterfølges af eventyren Carsten Islington, som fortæller en af sine vilde historier med et stænk af Blixen.

Fortællingens magi
Sammen med dramaturg og journalist Nanna Rohweder vil Sybille Bruun-Moss og Carsten Islington også fortælle om, hvordan de forvandler unge og voksne til fortællere i New York og på Vestegnen. The Shakespeare Forum arbejder med unge og voksne i New York. Gennem Shakespeares skuespil finder de deres eget kreative udtryk og møder den visdom, som en af verdens største digtere efterlod os.

Fortællingen rør os som mennesker, og vi kan selv lære meget af at skabe fortællinger. Det kræver tilstedeværelse, indlevelse og fantasi. Nanna Rohweder har sammen med Carsten Islington arbejdet med at skabe lokale fortællere på Vestegnen.

Så hvad er det den gode fortælling kan, og hvordan bliver vi bedre fortællere? Det vil aftenens tre gæster diskutere på Rungstedlund, hjemmet for vores elskede storyteller, som selv sagde: ”I am not a novelist, really not even a writer; I am a storyteller”- The New York Times Book Review, 1957

Køb billet på Politiken Plus her

Foto: Sybille Bruun-Moss, The Shakespeare Forum, Copyright: Allison Stock Photography

NATURDAG MED SEBASTIAN KLEIN. LØRDAG DEN 27. AUGUST KL. 11 – Alle billetter er desværre udsolgt
Lær en masse om dyr og natur på en spændende tur med Sebastian Klein rundt i Rungstedlunds park og fuglereservat. De fleste børn kender Sebastian Klein fra DR Ramasjang, hvor han har medvirket i en lang række udsendelser for børn. Børnene vil få et diplom og en lille gave. Arrangementet er støttet af Hørsholm Kommune, – Sport, Kultur- og Fritidsudvalg, som takkes

Vi mødes ved indgangen til parken lige bag museet.

Billet inklusiv museumsentré for en voksen med barn/børn 50 kr. Køb billet på www.billetto.dk her

Foto: Copyright Sebastian Klein

SHAKESPEARE IN LOVE 408

SHAKESPEARE IN LOVE. FREDAG DEN 19. AUGUST KL. 21
Så blænder vi igen op for en stemningsfyldt aften på Blixens plæne, når vi viser filmen Shakespeare in love på storskærm. Shakespeare in Love er et prisbelønnet bud på, hvad der gik forud for Shakespeares første voksne skuespil Romeo og Julie. Hvilke kampe Shakespeare selv havde med kærligheden i den periode, og hvad skuespillets rolle var i datidens England, er bare et par af de ting filmen handler om.

Shakespeare in Love er en britisk-amerikansk romantisk film fra 1998 om William Shakespeares forelskelse. Filmen er instrueret af John Madden og har Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow og Geoffery Rush i hovedrollerne.

Filmen vandt syv Oscars, bl.a. for bedste film, bedste kvindelige hovedrolle og for bedste kvindelige birolle.

Billetter kan købes på dagen på museet eller på www.billetto.dk her

Vi stiller et telt op, så det er muligt at sidde i læ. I må dog gerne medbringe en lille stol eller et tæppe til at sidde på. Inden arrangementet kan man købe mad i caféen, der bl.a. byder på buffet med lækre salater, roastbeef, flæskesteg og skinke, brød og til dessert lagkagebunde med jordbærmousse og chokolade. Bordbestilling nødvendigt på tlf. 45 76 48 56 eller mail: info@cafekarenblixen.dk

Mellem kl. 18-20:30 er museet åbent og entre er inkluderet i filmbilletten.

Se trailer om filmen: https://www.youtube.com/watch?v=_CxNF4eA6yw

Arrangementet er støttet af 15. Juni Fonden som takkes.

Foto: Miramax