OMVISNINGER ALLE DAGE HELE ÅRET

Omvisninger forestås af én af vore dygtige og engagerede medarbejdere og varer 45 minutter. Der kan højst deltage 25 personer i en omvisning. Det er desværre ikke muligt at overskride dette antal. De seks forskellige tematiske omvisninger er nærmere beskrevet nedenfor.

PRIS: 1000,00 kroner (excl. entré) fra kl.10 – 18. Efter kl. 18 er prisen 1500,00 kroner (excl. entré).
Museet holder åbent for omvisninger alle dage året rundt.

Museet kan tilbyde omvisninger på dansk, engelsk, fransk, italiensk, russisk og tysk.

Booking foretages via e-mail til booking@blixen.dk Oplys dato, tidspunkt, antal personer og sprog.

Museets bookingafdeling har telefontid tirsdag og torsdag kl. 12 – 14 på tlf. 45 57 10 57.

Museet Skoletjeneste står for omvisninger for skoleklasser.

Mad og drikke kan bestilles hos Café Karen Blixen på tlf. 45 76 48 56 eller ved e-mail til personale@cafekarenblixen.dk

”…denne kvinde er i stand til at forvandle hvert enkelt måltid på Café Anglais til en art kærlighedsaffære, et ophøjet og romantisk elskovsforhold….” Sådan beskriver oberst Galliffet Babette i Karen Blixens måske mest fængende fortælling om et gæstebud i en lille nordnorsk by. Oplev en omvisning om det kulinariske geni Babette og hendes himmelske menu. Saml inspiration fra Karen Blixens egne livretter og kogekunsten på Rungstedlund, når I får mulighed for at titte ind i Karen Blixens eget køkken.

”Lige siden Peter om natten, i forårsregnen, havde besluttet at løbe bort og stikke til søs, havde hans hjerte været fyldt med skibe: Skonnerter, galeaser og fuldriggere.” Sådan skriver Karen Blixen i vintereventyret ”Peter og Rosa,” for hun elskede eventyret og fantasien. Vores omvisere fra museets skoletjeneste laver omvisninger for både børn og voksne. Omvisningen tilpasses de forskellige deltageres aldre. Større børn oplever en sprælsk forfatter, og mindre børn kan gå på skattejagt eller lege Blixens safarileg, som hun ofte legede med husholderskens søn, Nils Carlsen.

”Jeg tror, man må opleve noget, førend man kan samle sin personlighed i nogen slags kunst.” Sådan skriver Karen Blixen til sin moder Ingeborg Dinesen i 1917. Blixen var en eventyrer, en stærk kvinde med en særlig skæbnetro. Oplev hele hendes historie fra tabet af faderen Wilhelm Dinesen over hendes tid i Afrika til det internationale gennembrud med Syv fantastiske fortællinger, når en af vores alvidende omvisere tager jer rundt i Karen Blixens originale stuer.

”Jeg havde en farm i Afrika ved foden af bjerget Ngong. Selve ækvators linje trak sig over højlandet femogtyve mil længere nordpå.” Sådan indleder Karen Blixen sin fortælling om sit liv i det britiske Østafrika i Den afrikanske farm. Hun tilbragte 17 år i Afrika. Først blev hun gift og baronesse, så storvildtsjæger, syg, forelsket og bestyrer for kaffeplantagen. Kom på en omvisning fyldt med anekdoter fra Blixens tid i Afrika, som historien om Kongens brev i ”Skygger på græsset”. Vi tager jer også med ind i brevudstillingen ”Din Tanne,” hvor alle Blixens breve fra Afrika er samlet. Oplev en fortælling om Blixens store kærlighed til landet, til folkene på kaffeplantagen, til eventyret og hendes triste og standhaftige afsked.

”Den afrikanske, jomfruelige skov er en mystisk region. Man rider lige ind i et gammelt stykke grønt gobelin, der på nogle steder er falmet og på nogle steder mørknet med alderen, men som har bevaret en uendelig rigdom af grønne farvetoner.” Sådan beskriver Karen Blixen naturen i Den afrikanske farm. Karen Blixen næsten maler i sine fortællinger. Hun begyndte da også sin kunstneriske karriere på Det Kongelige Kunstakademi for kvinder. Få en omvisning i museets galleri med Blixens originale tegninger og malerier fra både Danmark og Afrika, og oplev hvordan hendes sans for farver vækkes til live i Rungstedlunds stuer og blomsterbuketter.

”Be bold, be bold, but not too bold.” Det var et af Blixens mottoer. Hendes forfatterskab er fyldt med overvejelser om livet, døden og skæbnen. Karen Blixens fortællinger er fyldt med råd og filosofiske overvejelser over menneskets karakter. Blixen fandt sin livskraft i sine mottoer og i sine fortællinger. ”Frygt ikke det utrolige! Vig ikke tilbage for det fantastiske! Når du er i tvivl, vælg da den farligste, den mest uhørte løsning.” ”Syndfloden over Norderney”, Syv fantastiske fortællinger.

X