SÆRUDSTILLINGER


[/one_half_last]

JUL PÅ RUNGSTEDLUND

I decembermåned kan man opleve juletræet i Karen Blixens stuer, pyntet som baronessen selv foretrak det. I Boganis salen kan man blive inspireret til opdækning og pynt i et eventyrligt univers, hvor snefnug blander sig med diskolys. På gårdspladsen er der i år juletræsmarked. Pris 125 kr. for rødgran, nordmansgran 200 kr. og pyntegran 50 kr.

 

BABETTE – PARIS 1871
25. april – 30. december 2018

Plakatdesign: Mette Secher (illustration © Musée Carnavalet/Roger-Viollet)

Karen Blixens franske chefkok Babette fra fortællingen “Babettes gæstebud” flygter fra Frankrig og det revolutionære Paris i 1871. For hun er ikke blot kok på den fashionable Café Anglais, men kommunard under Pariserkommunen. Udstillingen “Babette – Paris 1871” viser et festligt og blodrødt Paris. Et Paris, som Blixens egen far, Wilhelm Dinesen med fryd og rædsel oplever. Dinesen og den franske nationalpoet Victor Hugo er begge inspirerede af de politisk engagerede kvinder, som kræver lige løn, uddannelse og våben, så de kan kæmpe på barrikaderne. Deres mod inspirerer Blixen til at skabe Babette, hvis kampånd bærer hende igennem fortællingen, som var hendes strømpefødder stadig gennemvædede af blod.

BLIXENS GÆSTEBUD
Åbner 25. april 2018

Plakatdesign: Mette Secher

Karen Blixens køkken åbnes for første gang for offentligheden. Museets gæster kan se Blixens originale krystalglas og porcelæn, hendes kogebog, menuen fra “Babettes gæstebud” og de skønne retter, som Babette serverer under gæstebuddet. Køkkenet vil være fyldt af ingredienser og kuriøsiteter, Babettes kulinariske kunst og Blixens egne kokkerede kreationer.

Udstillingerne produceres i samarbejde med:
Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum
Air France
Den danske ambassade i Frankrig
Den franske ambassade
Institut Français
Musée d’art et d’histoire de Saint–Denis
Victor Hugo Museet

Udstillingerne er generøst støttet af:
Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond
Knud Højgaards Fond
Oticon Fonden
Ernst B. Sund Fonden
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat
Nordea-Fonden
Rosendahl
Rungstedlundfonden

SKJULTE SCENER FRA BABETTES GÆSTEBUD

25. april – 30. december 2018

Illustration: Sven Wichman

Den oscarvindende film Babettes gæstebud fra 1987 instrueret af Gabriel Axel blev filmet i en så øde egn af Nordjylland som muligt. Produktionsdesigner Sven Wichman tegnede de lavmælte huse og de sagtmodige interiører til filmen. Sammen med Gabriel Axel havde han drømt om at filme Babette på barrikaderne. Nu udstiller Karen Blixen Museet Sven Wichmans tegninger til filmen Babettes gæstebud, som grundet manglende økonomiske midler aldrig blev realiseret. Et stykke af filmhistorien og en frygtindgydende bevægelse vakt til live.

 

TIDLIGERE UDSTILLINGER

Karen, Victor, Wilhelm et Babette

Udstilling i Paris 16. januar – 30. juni 2018

Se mere om udstillingen her

 

Oversættelse af digte: Russell Dees

Lydproduktion: Anders Juhl

Derudover: Forstandidat Peter Friis Møller, Lene Brandt Rasmussen og blomsterdekoratør Helen Olsen.

Grafisk Design: Mette Secher

Vi takker:

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, 15. Juni Fonden, Knud Højgaards Fond, Toyota-Fonden, Bestles Fond – Etatsraad Georg Bestle og Hustrus Mindelegat, Civilingeniør Otto Kierulffs Fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, Jyllnads-Postens Fond, Rosendahl Copenhagen, Hørsholm Kommune, Rungstedgaard og Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum.