Film. Karen Blixen som vi husker hende

by

FYRAFTENS-VISNING. Onsdag den 20. februar kl.17-18.30.

Vi viser de to nye dokumentarfilm ”Historiefortælleren – Karen Blixen som vi husker hende” (18 min) og “Tante Tannes Stuer” (7 min.).

I den første film fortæller de ti medvirkende om deres møder med Karen Blixen, mens de selv var børn. De oplevede hendes eminente evne til at fortælle historier, hendes drillende og legende natur og de mere strikse sider. Tilsammen tegner de et nuanceret og bevægende portræt af den berømte forfatter set med børneøjne. De medvirkende er Tore Dinesen, Nils Carlsen, Morten Vilhelm Keller, Henrik Kopp, Inge Rasmussen, Anni Thomsen, Bo Bjørnvig, Morten Henriksen, Anne Wivel og Henrik Wivel.

(gartnerpigerne til venstre og Henrik Wivel til højre, foto: Morten Bruus)

I filmen “Tante Tannes stuer” medvirker Tore Dinesen, Karen Blixens nevø. Tore holdt som barn flere ferier på Rungstedlund og blev inviteret med til middagsselskaber med prominente gæster. I filmen går han gennem sin tantes stuer, mindes stemningen og beretter om rariteter og oplevelser: Sin fars våbensamling fra Kenya og spisebordet, hvor Karen Blixen lærte ham bordmanerer og høflig konversation. Tore Dinesen varetog arven efter Karen Blixen som formand for Rungstedlundfonden i 45 år. Han døde kort tid efter disse optagelser.

Efter filmene er der talk mellem filmens instruktør Helle Solvang og filminstruktør Morten Henriksen, som medvirker i filmen. Der serveres et glas vin og snacks. Museumsdirektør Catherine Lefebvre er vært.

Billetter 165 kr. på billetto.dk  inkl. entre til hele museet. Der er adgang til stuerne i museets åbningstid og frem til kl. 17.

Café Karen Blixen holder åbent og serverer dagens ret til 110 kr. bestilling af bord påkrævet på tlf. 45 76 48 56.