Ny direktør for Karen Blixen Rungstedlund - KAREN BLIXEN MUSEET

Ny direktør for Karen Blixen Rungstedlund

Ny direktør for Karen Blixen Rungstedlund

Foto: Simon Klein-Knudsen

Den 2. september tiltræder Elisabeth Nøjgaard som ny direktør for Karen Blixen Rungstedlund. Hun overtager et Rungstedlund, der med den seneste bevilling på finansloven har rolige og stabile driftsvilkår. Hendes første store opgave bliver at fortsætte arbejdet med at styrke Rungstedlunds rolle som dynamisk platform for både det læsende og skrivende Danmark.

Elisabeth Nøjgaard startede sin karriere som advokat. Herefter gik vejen til Gyldendal, de seneste 8 år som koncern- og forlagsdirektør. Gyldendal har i en årrække netop varetaget Karen Blixens udgivelser. Kommende direktør Elisabeth Nøjgaard siger: ”Det er en drømmeopgave! Karen Blixen Rungstedlund er et magisk sted fuld af poesi, skønhed og charme. Blixen, som generøst donerede stedet med både hus, park og skov til kulturelle formål, besad så mange karakteristika, der har dyb relevans for vores tid. Hun var fornem, gådefuld, forud for sin tid og en gudsbenådet fortæller. Alt det glæder jeg mig til at skabe fornyet opmærksomhed omkring, og jeg ser frem til at skabe endnu flere alliancer og samarbejder med både forfattere og publikum tillige med stærke partnerskaber, især med fonde og Hørsholm Kommune.”

Bestyrelsesformand Michael Bjørn Nellemann udtaler: ”Med Elisabeth Nøjgaards store kendskab til det litterære Danmark og hendes dokumenterede ledelseserfaring ser vi frem til at se Karen Blixen Rungstedlunds store potentiale udfolde sig yderligere. Der er behov for et Rungstedlund, der supplerer oplevelsen i Blixens stuer med et dynamisk og udadvendt litterært program. Elisabeth blev valgt af en enig bestyrelse blandt et felt af bemærkelsesværdigt stærke kandidater.

Karen Blixens forfatterskab er fortsat relevant for det moderne menneske. Hendes interesse for menneskesindet og hendes engagement i naturen taler til både voksne og børn i dag. Hun var på én gang stærk kvinde, eventyrer, first mover, late bloomer, humorist, forretningskvinde, klimaforkæmper før det ord fandtes og alt i alt en lysende stjerne.”

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på LinkedIn
X