DONATIONER

Karen Blixen Museet modtager donationer på minimum 200 kroner i museumsbutikken eller online:  http://shop.blixen.dk

Karen Blixens karakteristiske stemme strømmede ud af radioen en sommerdag i 1958. Med sin særlige diktion inviterede den verdensberømte forfatter lytterne ind i stuerne på Rungstedlund.

Hun ønskede med sin tale at sikre Rungstedlunds fremtid efter sin død, som hun nyligt havde følt var nært forestående. Hun bad lytterne donere 1 krone til Rungstedlundfonden, så lunden kunne bevares som fuglereservat og være offentlig tilgængelig.

”Jeg beder enhver lytter, som har interesse for fredning og bevaring af særlige værdier i Danmark, og tillige enhver lytter som igennem årene har haft nogen fornøjelse af vore møder i radioen, om nu i dag at stå mig bi.”

Kilde: Radiotale i DR, 1958. Trykt 1. gang i Hilsen til Otto Gelsted, 1958.

Alle donatorer modtager et donator-diplom designet af grafiker Maria Doeleman-Lassen.

Din donation er fradragsberettiget. Din støtte er højt værdsat.

ARV OG GAVER

Giv en gave til Rungstedlund – Karen Blixen Museet

– Om testamente, arv og gaver til Karen Blixen Museet og Fuglereservatet Rungstedlund

Karen Blixen Museet og Rungstedlund Fuglereservat er ejet af den selvejende institution, Rungstedlundfonden.

Fuglereservatet og Karen Blixen Museet drives udelukkende for private midler, og modtager ikke offentlig støtte.

At drive et fuglereservat og et museum er bekosteligt, og for at sikre, at fuglereservatet og museet kan fortsætte med at bestå, og dermed fastholde erindringerne om Karen Blixen og hendes forfatterskab, er der behov for yderligere privat støtte. Det fremgår af Karen Blixens testamente, at hun ønskede hele Rungstedlund udlagt som fuglereservat, samt at bygningerne blev brugt til et kulturelt formål.

Rungstedlundfonden er godkendt til at modtage gaver og arv uden at skulle betale afgift heraf.

En anden måde at støtte på er, at De hvert år kan give et beløb til Rungstedlundfonden, som modtager dette beløb afgiftsfrit. Samtidig får De et fradrag på op til kr. 15.600,-

De kan således ved at støtte Rungstedlundfonden være sikker på, at hele Deres arv / gave går ubeskåret til at sikre Karen Blixen Museets og Fuglereservatets videre drift.

Bestemmelserne i testamentet og bestemmelserne om fordeling af arven bør udfærdiges af en advokat. Rungstedlundfondens rådgivere drøfter gerne disse forhold med Deres advokat.

Kontakt venligst museumsinspektør Anne Sofie Tiedemann Dal på ast@blixen.dk eller tlf. 2773 2613

www.blixen.dk

X