Ledige stillinger

KAREN BLIXEN MUSEET SØGER MUSEUMSVÆRTER

kurt-rodahl-hoppes-billeder-003

Karen Blixen Museet søger museumsværter. Værten skal kunne introducere museet for gæsterne med en standardtekst, der læres udenad, besvare praktiske spørgsmål og derudover holde vagt i Blixens stuer. I vintersæsonen har museet korte åbningstider og 2 ugentlige lukkedage, så her vil der være forholdsvis få timer til fordeling blandt vores værter. Derimod er der i sommersæsonen (maj – september) mulighed for en del arbejde her på museet.

Vi ønsker værter, der er pligtopfyldende, servicemindede og vil møde vores mange forskelligartede gæster med et åbent sind. Du er indstillet på at anvende museets online vagtplanssystem, der også fungerer på din smartphone eller tablet.

Karen Blixen Museet har mange internationale besøgende, og vi vil lægge særligt mærke til ansøgere, der udover engelsk også taler et tredje fremmedsprog, fx svensk, tysk, japansk, spansk, italiensk eller fransk. At være vært på Karen Blixen Museet er et bi-job, og man skal ikke forvente at jobbet fører til en fastansættelse på museet. Årligt tjener en vært mellem 15 – 50.000 kr. afhængigt af antallet af timer.

Profil 1.
Du er studerende ved litteraturvidenskab, dansk eller tilsvarende humanistisk uddannelse og ønsker et studiejob, hvor du arbejder en del i sommerperioden, især juli og august måned og af og til har en vagt om vinteren i weekenden. Efter et års tjeneste, kan værter med litteratur-relevant bachelorgrad desuden få omviser-opgaver i kombination med værtopgaven i højsæsonen.

Profil 2.
Du har sans for litteratur, sprog og kultur. Du bor måske i nærområdet (Nivå, Hørsholm, Kokkedal, Vedbæk) så din transporttid er kort, og du kan tage vagter på ned til 3 timer ad gangen. Du kan arbejde en del i maj og juni og er indstillet på ikke at feriere i juli måned, hvor museet især mangler værter. Der kan også blive tale om at fungere som afløser i museumsbutikken i højsæsonen.

Send en kort motivation (max 1 side) samt kort cv til museumsdirektør Catherine Lefebvre på
cl@blixen.dk . Skriv venligst “vært” + “dit navn” i emnefeltet. Ansøgningsfrist 25. april 2018.

 

UOPFORDREDE ANSØGNINGER

Alle ledige stillinger samt oplysninger om eventuelle praktikantordninger opslåes på dette sted. Endvidere sendes meddelelse om ledige stillinger mv. ud med museets nyhedsbrev, som man kan tilmelde sig.

Museet kan af ressourcemæssige årsager desværre ikke påtage sig at besvare uopfordrede jobansøgninger eller ansøgninger om praktikplads mv.

Frivilligt skov- og havearbejde på Rungstedlund

P1010018

Karen Blixen Museet søger frivillige til skov- og havearbejde i haven og skoven omkring museet. Området på 14 hektar er et
fuglereservat, og plejen varetages af forstkandidat Peter Friis Møller og ornitolog Bent Møllmann Jürgensen. De står også for at koordinere de frivilliges arbejde.

Vi har allerede en velfungerende lille gruppe af frivillige, der samarbejder med kommunens gartnere, og som alle museets medarbejdere sætter stor pris på.

Det var Karen Blixens ønske, at plejen er den bedst mulige for fuglelivet. De store beskæringsarbejder varetages af Hørsholm Kommunes fagfolk, men der er en række mindre opgaver, som vi ønsker frivillige til at varetage:

• Friholdelse af elektriske hegn for vækster

• Fjerne snebær og amerikansk boghvede i bevoksningerne samt friholde stierne af hensyn til publikum

• Assistere med lugning og lignende i den skønne blomsterhave og området omkring museet

• Klargøre fuglereservatet til vinteren samt forberede blomsterhaven til næste sæson

Nogle af de ovenstående opgaver er mere fysisk krævende end andre. Vi vil i øjeblikket især opfordre mænd til at henvende sig, men alle er selvfølgelig velkomne.

Hvis du er interesseret i at indgå i vores frivilliggruppe, skriv venligst en e-mail til Bent Møllmann Jürgensen på bmj@ddf.dk