Skjulte scener fra Babettes gæstebud - KAREN BLIXEN MUSEET

Skjulte scener fra Babettes gæstebud

Se produktionsdesigner Sven Wichmans skitser til filmen Babettes gæstebud i den lille udstilling Skjulte scener fra Babettes gæstebud. Den oscarvindende film Babettes gæstebud fra 1987, instrueret af Gabriel Axel, blev filmet i en så øde egn af Nordjylland som muligt. Produktionsdesigner Sven Wichman tegnede de lavmælte huse og de sagtmodige interiører til filmen. Sven Wichman tog kontakt til Karen Blixen Museet efter åbningen af særudstillingen ”BABETTE – Paris 1871.”

Sammen med Gabriel Axel havde han drømt om at filme Babette på barrikaderne. Nu udstiller Karen Blixen Museet Sven Wichmans tegninger til filmen Babettes gæstebud, som grundet manglende økonomiske midler aldrig blev realiseret. Et stykke af filmhistorien og en frygtindgydende bevægelse vakt til live.

”Babette traadte et Skridt frem. Der var noget frygtindgydende ved denne Bevægelse, som ved en Bølge, der rejser sig. Var det mon saaledes at hun engang, for fjorten Aar siden, i Paris havde taget et Skridt frem for at plante det røde Flag på Barrikaden?”
– Karen Blixen, ”Babettes gæstebud”

Babette var ikke blot flygtet fra Paris; hun havde kæmpet på barrikaderne, så hendes strømpefødder dryppede af blod. En kampånd hun bærer med sig igennem fortællingen, og som nu kan ses i den lille udstilling Skjulte scener fra Babettes gæstebud. Udstillingen kan opleves frem til ultimo november.

 

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på LinkedIn
X