November, 2019

30Nov14:0016:00At læse Karen Blixen - Syndfloden over Norderney fra "Syv fantastiske Fortællinger"

Detaljer

Karen Blixen er ubetinget en af de mest interessante danske forfatterpersonligheder, hvilket man får et uudsletteligt indtryk af ved et besøg på museet. Med denne læsekreds vil vi fordybe os i hendes fortællinger og pege på nøgler der kan åbne dette til tider svært tilgængelige forfatterskab. Blixen er i sine fortællinger om maskespil og identitet mere underfundig og postmoderne end nogen: ” Hun er meget gammeldags, fuldstændig up to date og langt forud for sin egen tid… Og en stor humorist.”

Læsekreds møderne er planlagt til foreløbig tre søndagseftermiddage, hvor der hver gang startes med et oplæg om dagens tekst(er) ved mag. art Ivan Z. Sørensen, hvorefter der bydes op til deltagernes indbyrdes diskussion. Afsluttende perspektivering og opsamling.

Lørdag d. 30.11 kl. 14.00-16.00: “syndfloden over Norderney”, Syv fantastiske fortællinger, 1935

Fra første færd lægger Karen blixen ud med det store spørgsmål:”Hvem er jeg?” Vi fokuserer især på to af de mange historier, der er indlagt i rammefortællingen: “Calypsos Historie” og “Fjerdingsfyrstens Vin”- med et blik på Blixens (mis?)brug af “Kejserens nye Klæder” og Bibelen. Problemstillingen er direkte knyttet til det udtryk, som forfatterinden siden medtog som et af sit livs mottoer: “Je responderay”

Billetter til læsekredsen koster 125 kr. (75 kr. ved årskort) og er inkl. entre til museet samt kaffe, the og småkager. Billetter kan købes i musemsbutikken og på billetto.dk

Tid

(Lørdag) 14:00 - 16:00

X
X