Oktober, 2019

12Okt11:0015:00Økopoetisk seminar - natur, mennesker og litteratur

Detaljer

Rungstedlund byder lørdag den 12. oktober kl. 11-15 indenfor til et økopoetisk seminar, hvor forfatterne Dy Plambeck og Ursula Andkjær Olsen, redaktionschef Lene Wissing, ornitolog og litterat Mads Bunch samt professor i geologi Minik Rosing på hver deres facon vil belyse forholdet mellem natur, mennesker og litteratur. Det bliver en dag med oplæg, debatter og en sanselig vandring i fuglereservat og park.

Ursula Andkjær Olsen er cand.mag. i musikvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet samt uddannet fra Forfatterskolen. Hun er medlem af Det Danske Akademi og siden 1. august 2019 rektor ved Forfatterskolen. Ursula Andkjær Olsen har blandt andet udgivet digtsamlingen Skønheden hænger på træerne (Gyldendal 2006) og senest romanen Krisehæfterne (Gyldendal 2017). Ph.d. Mads Bunch og stifter og underviser på Copenhagen Creative Writing vil tale med Ursula Andkjær Olsen samt senere tage os med på en sanselig tur i parken på Rungstedlund.

Dy Plambeck er uddannet fra forfatterskolen i 2004. Hun debuterede i 2005 med digtsamlingen Buresø-fortællinger og har senest udgivet romanen Til min søster (Gyldendal 2019), som hun vil læse op af og tale med redaktionschef Lene Wissing om.

Minik Rosing er professor i geologi og har gennem sin karriere beskæftiget sig indgående med natur og klima. Hans forskning er internationalt anerkendt, og har gjort ham berømt over hele verden.

Med udstillingen ”De nordiske norner” stiller Karen Blixen Museet, i et nordisk samarbejde med Sverige og Norge, skarpt på hvordan den nordiske natur også i begyndelsen af det 20. århundrede var helt centralt hos de store forfattere Selma Lagerlöf, Sigrid Undset og Karen Blixen. Menneskets forhold til naturen er særligt relevant på Karen Blixens Rungstedlund, fordi hun i 1958 valgte at etablere et fuglereservatet, og som fortsat er en essentiel del af et besøg på Rungstedlund

Husk påklædning efter vejret til gåturen i parken.

Arrangementet koster 495 kr.  og 445 kr. for årskortholdere og 250 kr. for studerende. Prisen er inkl. formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskage samt entré til museet. Billetter kan købes på www.billetto.dk

Tid

(Lørdag) 11:00 - 15:00

X
X