Mod, humor og kærlighed - KAREN BLIXEN MUSEET

Mod, humor og kærlighed

Pressen skrev:

“TILLYKKE med dybt vedkommende udstilling om Karen Blixen”
– Berlingske Tidende ⭐️⭐️⭐️⭐️

“Med en ny permanent udstilling på Karen Blixen Museet i Rungsted byder museet børn og voksne indenfor. Her er meget at hente for både den almindeligt interesserede og for den særligt dedikerede Blixen-læser.” Kristeligt Dagblad ⭐️⭐️⭐️⭐️

Den nye udstilling ”Mod, humor og kærlighed – Karen Blixens liv og værk” er en levende fortælling om hendes enestående litterære værker og dramatiske liv. De syv verdens-berømte værker vises i originaludgaver og præsenteres på smukkeste vis. Plancher, fotos, nye dokumentarfilm, historiske lydoptagelser og grafik indbyder alle til at leve sig ind i Karen Blixens storslåede univers – både den garvede Blixen-fan, skoleeleven og den tilfældige turist.

For første gang bliver Karen Blixens malerkasse fra Afrika udstillet, og en af hendes mange elegante gallakjoler vises også frem. I det lille personlige bibliotek kan man høre skæringer fra hendes udsøgte pladesamling. 

Udstillingen formidler også ny viden, der er kommet frem om Karen Blixen i de senere år. Breve fra Afrika er udgivet i en komplet version, og familien Westenholz har åbnet for arkiverne. Det har blandt andet vist sig, at familien pungede ud med 100 millioner nutidskroner til at finansiere kaffefarmen og Karen Blixens 17 år i Afrika.

Der er endeløst mange historier at øse af . De fleste kender Karen Blixen som den verdensberømte forfatter og som kvinden, der skød løver og forelskede sig i aristokratiske Denys Finch Hatton.

På udstillingen kan man også møde den fortvivlede unge kvinde, der er blevet formand for Rungsted Hockeyklub og ikke ved, hvad hun ellers skal stille op med sit liv.  Lige som man kan opleve den engagerede Karen Blixen, der taler dunder mod dyreforsøg og udlægger Rungstedlund til fuglereservat.

 I sit allersidste TV-interview giver Karen Blixen følgende råd til unge mennesker: “Først og fremmest skal man være modig. Man kan ikke leve uden et stort mod. Og hvis de spurgte mig igen, ville jeg sige: Man må kunne elske, og man må have humoristisk sans”. Heraf også udstillingens titel.

 Mod, humor og kærlighed er som prismer i forståelsen af Karen Blixens værk og væsen.

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på LinkedIn
X